Cristi Tănase, condamnat! Sentința primită după ce a fost prins drogat la volan

de | 10.04.2025 20:50 | Județean, Eveniment, Importante

Piteșteanul Cristian Tănase, poreclit Dodel, și-a aflat pedeapsa după ce, la finalul anului trecut, a fost prins conducând sub influența unor substanțe interzise.

Incidentul a avut loc pe 27 decembrie 2023, iar fostul internațional român a fost depistat sub influența substanțelor interzise la volan în urma unui control de rutină organizat de polițiștii de la brigada rutieră din Pitești.

Potrivit Prosport, Cristi Tănase ar fi consumat cocaină.

În urma testării, fostul jucător al FCSB-ului a rămas fără permisul de conducere și i s-a întocmit dosar penal.

Pe 8 aprilie, Judecătoria Sectorului 3 l-a condamnat pe piteștean la 9 luni de închisoare cu suspendare.

Pe lângă pedeapsa principală, instanța a decis și o serie de măsuri complementare și accesorii. Tănase va fi privat de dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de un an, iar această interdicție va începe de la rămânerea definitivă a hotărârii. În plus, instanța a dispus ca fostul fotbalist să fie supravegheat de Serviciul de Probațiune București pe durata unui termen de 2 ani, perioadă în care va trebui să respecte anumite măsuri de supraveghere, precum prezentarea periodică la serviciul de probațiune, anunțarea schimbării locuinței sau a locului de muncă și colaborarea în vederea verificării surselor sale de venit.

De asemenea, Tănase va trebui să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, activitate care va fi coordonată de Serviciul de Probațiune Ilfov.

Decizia nu este definitivă, iar Cristian Tănase are dreptul să conteste această sentință în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

În baza art. 336 alin. 1 C.p., cu aplicarea art. 5 C.p., raportat la art. 396 alin. 10 C.p.p., condamnă pe inculpatul TĂNASE CRISTIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la 9 (nouă) luni închisoare. În baza art. 67 C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i (dreptul de a conduce autovehicule) C.p., pe o durată de 1 an, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 65 C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i C.p., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea pedepsei principale aplicate. În baza art. 91 C.p., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit potrivit dispoziţiilor art. 92 C.p., care curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune Bucureşti. În baza art. 93 alin. 1 C.p., pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: -să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, orice schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 C.p. impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către servicul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.p. rap. la art. 404 alin. 2 C.p.p. impune inculpatului obligaţia să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, la una din entităţile indicate de către Serviciul de Probaţiune Ilfov şi cu care s-au încheiat protocoale de colaborare, respectiv Fundaţia Pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau la altă entitate desemnată de Serviciul de Probaţiune Bucureşti. În baza art. 404 alin. 2 C.p.p., atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei prevăzute de art. 96 alin. 1, 4 C.p., respectiv săvârşirea din nou, în cursul termenului de încercare, a unei infracţiuni, sau neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.04.2025.”, se arată în minuta instanței.

Tănase a reacționat la acuzațiile care i-au fost aduse și a susținut că nu se afla sub influența drogurilor la momentul incidentului.

Nu eram drogat! Se va vedea asta când vor ieși rezultatele probelor de sânge pe care le-am dat. Am dat în judecată Poliția. Am înțeles că durează un an, doi procesul.

Parcă am omorât pe cineva, așa urât s-a scris atunci despre mine. Cu ce am greșit, am deranjat pe cineva? Eu nu m-am ferit niciodată în viața mea, nici când jucam la Steaua. Îmi asum tot ce fac. Dar acum parcă presa dă prea rău în mine.

Am văzut că unii dintre foștii mei colegi și-au dat cu părerea despre mine, dar nu știau despre ce e vorba. Mi-a plăcut ce a zis nea Gigi ceva de genul: ’E vaccinat, poate să facă ce vrea’”., a declarat Cristi Tănase, în februarie 2024, pentru Fanatik

Sursă foto: prosport.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Momente de panică în Pitești! Copil rămas blocat în mașină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole