Joi a avut loc ședința Colegiului Prefectural, având ca principal obiectiv organizarea corectă și eficientă a alegerilor prezidențiale din luna mai. În prezența reprezentanților administrației județene, a primarilor, parlamentarilor și șefilor de instituții, au fost stabilite măsuri concrete pentru buna desfășurare a scrutinului și pentru rezolvarea unor probleme locale semnalate. Prefectul a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între toate instituțiile, reafirmând angajamentul pentru siguranța și drepturile cetățenilor: ”Avem nevoie de ordine, cooperare, eficiență și implicare!”.
La ședința de Colegiu Prefectural au participat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședinții CJ Argeș, Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, subprefecții Marius Pîrvu și Dragoș Predescu, majoritatea primarilor din județ, deputatul Remus Mihalcea, deputatul Cătălin Mîndroc, senatorul Mihai Coteț, senatorul Ovidiu Puiu și senatorul Mircia Chelaru, șefi de instituții publice, precum și reprezentanții Autorității Electorale Permanente Argeș și ai Biroului Electoral Județean.
”Împreună, ne-am concentrat pe obiectivul esențial al lunii mai: organizarea corectă, legală și eficientă a alegerilor prezidențiale.
Am stabilit un set clar de măsuri și o linie de comunicare directă între toate instituțiile implicate. Le mulțumesc judecătorului Cornelia Olteanu, președintele BEJ Argeș și directorului AEP Argeș, Gheorghița Nicolescu, pentru îndrumările oferite. Este important ca toate primăriile să asigure comunicarea între BEJ și secțiile de votare, actualizarea listelor electorale permanente și dotarea corespunzătoare a secțiilor cu urne, cabine, condiții și elementele necesare accesului la vot”.
Un mesaj foarte important pentru cetățeni: se poate vota la orice secție din țară. Indiferent unde vă aflați în ziua alegerilor, exercitați-vă dreptul democratic!
În paralel, am discutat și probleme semnalate de primari: lipsa unei comunicări fluide cu unii președinți sau locțiitori de secții, dificultăți legate de predarea buletinelor de vot, dar și neclarități legislative”, a mai transmis Ioana Făcăleață.
Sursă foto: FB Facaleata Ioana si AV.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Curtea Supremă a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Ploiești