”Din bancă în business”. Elevii de la CN Ion C. Brătianu află rețeta succesului direct de la antreprenori

de | 20.05.2025 12:17 | Pitești, Lifestyle

Tinerii de astăzi sunt hotărâți și muncesc pentru fiecare obiectiv pe care și-l impun. Găsesc soluții la probleme și propun proiecte bune pentru ei și pentru viitor. Este și cazul lui Călin Marinescu. Tânărul elev de la Colegiul Național Ion C. Brătianu din Pitești a demarat un proiect de educație financiară și antreprenorială care a început pe 13 mai și se termină pe 20 octombrie. Tânărul aduce antreprenorii în fața elevilor pentru ca aceștia din urmă să poată discuta deschis cu oamenii care au pornit de la o idee, de la un vis și au dezvoltat o afacere de succes.

Tânărul Călin Marinescu a obținut sprjinul Inspectoratiului Școlar Județean, al Colegiului Național Ion C Brătianu din Pitești, al unor asociații importante, precum și al antreprenorilor invitați, care au acceptat să vorbească deschis și să dezvăluie rețeta succesului.

”Proiectul ”Din bancă în business” este un proiect educațional județean bazat pe educația antreprenorială și financiară. Necesitatea implementării acestui proiect a ieșit din faptul că mulți adolescenți înclină spre partea de business și cel mai importamt mod de a-i ajuta în drumul lor este prin exemple practice.

Sursă foto: CAlin Marinescu

Proiectul a început pe 13 mai cu o primă întâlnire. Victor Marinescu a venit să povestească celor circa 70 de elevi de la CN IC Brătianu parcursul său în lumea antreprenoriatului. A fost o primă întâlnire roditoare, iar următoarea este programată pe data de 27 mai, invitat fiind antreprenorul Camelia Bădulescu. Este important să aducem antreprenori din mai multe domenii de activitate”, ne-a povestit Călin Marinescu.

Mai departe, inițiatorul proiectului, a vorbit și de obiectivele proiectului. ”Ne-am propus realizarea unor sesiuni de public speaking, de circa 60 de minute, de două ori pe lună, în care mai mulți antreprenori de succes le vorbesc elevilor despre drumul parcurs și cum au ajuns în poziția prezentă. Tinerii pot pune întrebări, asta fiind și o formă de feedback în cadrul proiectului. Scopul proiectului este să sprijinim elevii să-și urmeze visurile și să-i facem să înțelegă pe ce se bazează meseria de antreprenor, să-i îndrumăm spre o carieră și să își aprofundeze cunoștințele. Obiectivele vizeză dezvoltarea competențelor antreprenoriale și sociale ale elevilor; dezvoltarea abilităților personalelor precum: spiritul de echipă, managementul timpului, lucru în echipă și asumarea responsabilității”, ne-a povestit Călin Marinescu.

Scopul proiectului: îndrumarea elevilor spre sucess în carieră, aprofundarea cunoștințelor antreprenoriale, implicarea elevilor în activități informaționale, în vederea promovării activităților extra­școlare; implicarea elevilor în activități sociale, în vederea promovării voluntariatului; formarea și dezvoltarea deprinderilor și comportamentelor prosociale (empatie, altruism, spirit umanitar, responsablizare).

Echipa proiectului este formată din: director – prof. Florica Dumitru, director adjunct – prof. dr. Bogdan Ionescu, secretar șef – Luminita Dumitru, prof. Cristina Atanasescu, prof. Daniela Mituca, consilier școlar – Sanda Bâtan, consilier educative – prof dr. Mădălina Delayat, analist programator Aura Ionescu, prof dr. Ruxandra Corodi, elevi – Călin Marinescu, Bianca Mihăescu, Lisa Delayat, Luca Gicaru, Alexandru Tolbaru.

Foto descriptiv. Sursă foto: CAlin Marinescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

637 de ani de la prima atestare documentară! La mulți ani, Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole