În ultimii ani, cele mai importante unităţi de învăţământ liceal au fost supuse unui amplu proces de reabilitare şi modernizare. După „Brătianu”, „Zinca” şi „Armand Călinescu”, este rândul clădirii istorice în care funcţionează Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” să intre în reparaţie capitală.
Veche de peste 135 de ani, clădirea situată în zona ultracentrală a Piteştiului, pe strada ce poartă acelaşi nume ca şi liceul, Teiuleanu, va fi consolidată şi reabilitată. Municipalitatea a obţinut finanţare în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, al Ministerului Dezvoltării. Clădirea colegiului se află într-o zonă cu risc seismic moderat, iar consolidarea structurii de rezistență este esențială pentru a asigura siguranța elevilor și a personalului. Eventualele fisuri, degradări ale materialelor sau neconformități ale structurii existente trebuie remediate pentru a preveni riscul de prăbușire în cazul unui seism.
Corpul principal al colegiului va fi consolidat
Săptămâna trecută, s-a dat startul licitaţiei, 17,13 milioane lei (fără TVA) fiind valoarea estimată a contractului aferent obiectivului de investiţii „Consolidare și reabilitare corp C1, Colegiul Economic Maria Teiuleanu, str. Teiuleanu, nr. 1A, municipiul Pitești, județul Argeș”, în cadrul căruia firma care va câştiga licitaţia va trebui să realizeze proiectul tehnic de execuţie, să asigure asistenţa tehnică pe perioada lucrărilor, să întocmească raportul la terminarea lucrărilor, să se ocupe de elaborarea certificatului energetic, să întocmească proiect „as-built” pentru obiectivul de investiții şi, evident, să execute lucrările de construcţie.
Firmele interesate pot depune oferte până cel târziu pe 10 iulie, criteriul de desemnare a câştigătoarei fiind cel mai bun raport calitate-preţ, unde preţul are o pondere de 40%, garanţia lucrărilor 36%, iar experienţa specialiştilor implicaţi în realizarea proiectului – 24%.
Pe lângă consolidare, proiectul vizează şi eficientizarea energetică a clădirii, cu scopul reducerii costurilor cu energia, dar şi reconfigurarea sălilor de clasă, actualizarea echipamentelor și a mobilierului, și îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare pentru a crea un mediu propice pentru învățare și pentru a se alinia la standardele educaționale moderne.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
CDM Comastrad şi Top Line Construct asfaltează două străzi din Piteşti