Astăzi, înotul este sărbătorit la nivel național ca un sport complet, elegant și esențial pentru sănătate. La Pitești, această pasiune se traduce prin investiții în infrastructura sportivă și competiții dedicate tinerilor sportivi. De la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor, până la performanță și relaxare, înotul rămâne un aliat de încredere pentru o viață activă și echilibrată.
”19 iulie – Ziua Națională a Înotului
Astăzi este celebrat, la nivel național, un sport complet, elegant și esențial pentru sănătate: înotul!
Spre deosebire de alte sporturi, înotul dezvoltă întregul organism, prin solicitarea tuturor grupelor musculare, stimulând și dezvoltarea psihică a copilului. Fiind un sport care se desfășoară într-un mediu acvatic, ajută copilul să-și înfrângă frica de apă, prin dezvoltarea abilității de a se susține la suprafața apei fără a avea o bază solidă pe care să se sprijine. Este un sport atipic – solicitând ieșirea din zona de confort, prin schimbarea mediului natural cu cel acvatic – și, de asemenea, complementar – oferind altor sporturi un aport benefic pentru recuperare, relaxare și performanță!”, spun cei din administrația locală.
La Pitești, pasiunea pentru înot este permanent afirmată, prin investiții importante, dar și prin competiții naționale și internaționale, organizate, anual, de către municipalitate, în parteneriat cu instituții și organizații locale și naționale. Cele mai recente astfel de exemple sunt:
- Noul bazin didactic din Prundu, aflat în pregătire!
- Competițiile din această vară – „Cupa 1 Iunie” și „Cupa Verii” – care au adus sute de tineri înotători la Bazinul Olimpic!
”Continuăm să investim în infrastructura sportivă a orașului, pentru ca fiecare copil și adolescent să aibă posibilitatea să învețe și să iubească înotul.
Înotul înseamnă disciplină, sănătate și bucuria mișcării fluide! La mulți ani tuturor înotătorilor, antrenorilor și iubitorilor acestui sport minunat – de la mic la mare!”, mai punctează administrația locală.
Foto descriptiv. Sursă foto: FB Primăria Munciipiului Pitești.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Compania Brădet a ajuns de la procesarea a 500 de litri de lapte la 45 de tone pe zi