Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au organizat și desfășurat,alături de reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 11 iunie – 05 septembrie, activități și acțiuni pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.
Astfel, atât în această perioadă, dar și în decursul festivalului Analogue care a avut loc pe 2-4 septembrie, la Mioveni, organele oficiale au acționat în vederea depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.
Polițiștii au controlat 396 de zone și au efectuat 235 de testări cu aparatele Drug Test, fiind constatate 27 de infracțiuni și reținute 11 permise de conducere.
Astfel, 15 persoane au primit dosare penale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și alte alte 11 au primit dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.
Mai mult de atât, polițiștii de prevenire și cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat, în perioada 11 iunie – 05 septembrie, peste 110 activități preventive, atât în mediul școlar preuniversitar, cât și în zonele cu aflux mare de persoane, în mediul urban, dar și în mediul rura lde care au beneficiat peste 5.000 de persoane.
Aceștia au acționat sub motto-ul ,,UNIȚI PENTRU VIAȚĂ”, mod prin care au informat tinerii cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul.
Ce informează polițiștii asupra consecințelor pe care consumul de droguri le poate avea:
Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale sub toate aspectele:
-Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;
-Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele;
-Presiunea financiară – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?
-Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.
-Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;
-Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;
-Accidente – când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente.”
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro