Este primul city manager pe care îl are municipiul Pitești, iar referințele sale sunt solide, după ce a coordonat activitatea celei mai importante instituții de la nivelul județului, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș. Lucrețiu Tudor lucrează doar în termeni de performanță, iar eficiența este cuvântul de ordine în activitatea sa de zi cu zi. Licențiat în Finanțe Bănci, s-a remarcat printr-o ascensiune constantă în cariera sa în cadrul Fiscului argeșean, iar către administrația publică locală a făcut pasul în 2020, asumându-și rolul de a contribui la progresul municipalității. Una dintre pasiunile sale este fotbalul, echipa sa de suflet fiind FC Argeș, iar în 2022 a participat activ la transpunerea în realitate a proiectului pentru noul stadion „Nicolae Dobrinˮ. A luat la pas toate construcțiile similare din țară pentru a le afla plusurile și minusurile și a purtat discuții cu specialiștii. Întreaga sa muncă în acest sens a avut ca scop realizarea la Pitești a celui mai modern stadion din țară, care să respecte toate exigențele naționale și internaționale.
În anul 2023, avem ca prioritate pentru Pitești atragerea banilor pentru investiții în cât mai multe proiecte cu finanțare nerambursabilă! Vom finaliza execuția unor proiecte mari legate de infrastructură, transport, eficiență energetică, activități sportive, didactice, le continuăm pe altele, însă, foarte important, vom începe investiții noi pentru care am atras finanțări nerambursabile și suntem focusați să depunem alte proiecte pe programe cu finanțare europeană sau guvernamentală.”, ne explică acesta planurile pentru anul în curs ale conducerii municipalității, ale echipei din care face parte.
A fost cel mai tânăr manager al Finanțelor Publice, iar vârsta sa a venit cu atuuri precum energia și adaptabilitatea și conexiunea la informații, așa că, la rândul său, dă credit noii generații.
În ciuda tuturor provocărilor legate de incertitudinea unei stabilități economice după criza pandemică, cea a războiului din Ucraina, chiar cu optimism diminuat, consider că este o perioadă oportună pentru ca tinerii, specialiști în domeniile economice, financiare, management, să dezvolte strategii inovative care să aducă o creștere a profitabilității acolo unde se implică. Cred în tinerii educați, cred în generația care își asumă, până la urmă, responsabilitatea viitorului ei.”, ne-a explicat Lucrețiu Tudor.
Cât despre formarea sa profesională, comparativ cu oportunitățile pe care le-au avut cei de dinaintea sa, este de părere că un context există întotdeauna.
Nu este nici avantajos, nici dezavantajos dacă te raportezi la reperele specifice: în urmă cu 15-20 de ani, ne formam în sistemul de învățământ tradițional, mai teoretic, poate intram pe o piață a muncii mai prietenoase, este adevărat, însă nu aveam ce oferă astăzi tehnologia și globalizarea, respectiv creșterea enormă a posibilităților de formare individuală și profesională cu oportunități de dezvoltare nelimitate! Deci, contextul este doar referențial.”, mai adaugă acesta.
În evoluția fiecărui om sunt momente de top, care i-au schimbat poate viața. Întrebat ce decizie îi oferă un moment de mulțumire, acesta a privit retrospectiv către cariera sa profesională.
Pot spune că sunt mulțumit de ceea ce am realizat în plan profesional până la acest moment, mai cu seamă că evoluția mea profesională a fost făcută etapizat, pas cu pas, nu am sărit peste nicio etapă, iar mărturie în acest sens stau cele 4 concursuri și examene pe care le-am promovat de-a lungul carierei desfășurate în cadrul ANAF-ului.”, ne-a declarat Lucrețiu Tudor.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Dumitru Tudosoiu: Să îmi fac treaba bine și cu bună-credință! ACESTA ESTE PROIECTUL MEU