De 1 Mai muncitoresc sunt și români care își sărbătoresc ziua de naștere. Mai precis, peste 69.000 de români își sărbătoresc mâine, pe 1 mai – de Ziua Internațională a Muncii, ziua de naștere.
Mai precis, potrivit celor de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, sunt 69.287 de persoane, 33.470 de bărbaţi şi 35.817 femei, care îți sărbătoresc mâine, ziua de naștere.
Când a apărut 1 Mai muncitoresc
Ziua Internaţională a Muncii, cunoscută și ca 1 Mai muncitoresc, s-a sărbătorit prima data în România în anul 1980 și a fost numită ”Ziua Solidarităţii Oamenilor Muncii“. Semnificația Zilei Internaţionale a Muncii, sau 1 Mai muncitoresc, îşi are originea în mişcările de protest ale unor muncitori americani care militau pentru scurtarea zilei de muncă de la 12-14 ore la 8 ore (program păstrat și astăzi). De altfel, în mai 1886, în Piaţa ”Heymarket“, muncitorii din Chicago s-au unit într-o grevă care aduna 65.000 de oameni, iar în urma represiunii poliţiei, au rezultat morţi și răniţi. Ulterior, în anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago.
Foto descriptiv.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
De ce mănâncă românii mici pe 1 Mai? Care este istoria acestei sărbători