Pitești-ul face sex și se droghează pe Telegram! Grup pentru răzbunare pe fostele iubite!

de | 29.03.2022 17:05 | Lifestyle, Pitești, Știri

  • Devenit foarte popular odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, serviciul de mesagerie instant Telegram era folosit de ceva vreme și pe piața din România.
  • De altfel, Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume și asta pentru că, la acest moment, nu a intrat încă sub controlul guvernelor.

Din acest motiv, platforma a găzduit de-a lungul timpului protestatari din țări represive precum Belarus, dar și teroriști, extremiști sau traficanți de droguri. Dorind să aflăm care sunt subiectele de interes de pe grupurile de Telegram din Pitești, nu mare ne-a fost mirarea să descoperim că, în timp ce pe unele erau promovate serviciile sexuale contra cost, pe altele se vindeau stupefiante, de la cele ușoare la cele de mare risc.

Ilegale – la un click distanță

La o simplă căutare a grupurilor care conțin cuvântul „Pitești”, am găsit două grupuri de Telegram pe care fetele își promovau serviciile sexuale, contra cost și încă un grup – „Gay Podul Viilor” –, pe care persoanele gay își intermediau partide de amor.

Telegram1 Telegram3 e1648561494216 - Pitești-ul face sex și se droghează pe Telegram! Grup pentru răzbunare pe fostele iubite!

Pe un alt grup, care viza și Piteștiul, și Mioveniul, se făcea reclamă la comerțul cu stupefiante. Un Weed shop anunța că livrează marfă de înaltă calitate, precum cocaină, marijuana și alte pilule halucinogene. „Lucrăm în condiții de anonimitate și confidențialitate. Oferim suport clienților 24/7. Săptămânal oferim promoții și discounturi.”, se precizează în anunțul care te invită să plasezi, în mod anonim, o comandă.

telegram4

Telegram a devenit mai populară decât oricând în această pandemie, pentru că platforma se promovează ca un serviciu care scapă de controlul oricărui guvern. Acest lucru a atras adepți ai teoriilor conspirației, extremiști, dealeri de droguri, falsificatori și o întreagă industrie underground. Aplicația a devenit echivalentul darknetului, doar că este la îndemâna oricum dorește să o instaleze pe telefon.

Grup de Pitești pentru răzbunarea pe fostele iubite

Conform mai multor utilizatori piteșteni, unul dintre grupuri a devenit o adevărată arenă porno a vendetelor, fiind utilizat exclusiv de băieți și bărbați care postează imagini și materiale video cu fostele iubite, în dorința de a se răzbuna pe acestea. Canalul respectiv dedicat sexului masculin din Pitești este destul de „exclusivist”, cei care îl administrează asigurându-se că participă, la respectivele mizerii, doar bărbați și eliminând imediat orice persoană suspectată ca ar fi… spion. Accesul în grup se face doar pe bază de invitație de la alți membri.

Ce este Telegram și care este nivelul de siguranță?

Telegram reprezintă o aplicație de chat  asemănătoare cu WhatsApp sau  Messenger. Cei care îl folosesc pot trimite mesaje text, imagini, clipuri video, fișiere audio sau de orice alt tip și, de asemenea, pot face parte din grupuri targetate.

Telegram a fost creat de antreprenorul rus Pavel Durov, care, spre deosebire de celelalte platforme reglementate, nu oferă autorităților acces la datele utilizatorilor. Într-o lume în care utilizatorii se tem tot mai mult de pierderea intimității, Telegram se mândrește cu faptul că nu a cedat în fața guvernelor. Este de urmărit, dacă vrem să nu ne ia prin surprindere realitatea în care credem noi că trăim…

Telegram este disponibil pentru pentru Android, iOS, Windows Phone, Windows NT, macOS și Linux.

Aplicația a fost criticată îndelung de specialiștii în criptare, care au explicat că n-ar asigura o securitate foarte bună. Potrivit acestora, hackeri pot, destul de ușor, să spargă modul de stocare a datelor. În ciuda acestor informații, acrescut semnificativ numărul de oameni care aleg să folosească Telegram,  în paralel cu WhatsApp sau chiar renunțând la acesta.

Mesajele și mijloacele media din Telegram sunt doar criptate client-server și stocate pe servere în mod prestabilit. Serviciul oferă criptarea end-to-end pentru apelurile vocale și chat-urile „secrete”, criptate end-to-end între doi utilizatori online, dar nu pentru grupuri sau canale, scrie Wikipedia.

Citește, tot pe anchetaonline.ro, alte subiecte atractive: În atenția abonaților Netflix: ADIO SHARE cu prietenii! Crește și prețul abonamentelor din 17 aprilie!

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belarus | Pitești | Podul Viilor | Ucraina