A fost eliminată obligația românilor cu mai multe locuri de consum de a depune declarații

de | 29.12.2022 09:55 | Știri, Administrație, După subiect, Național

Veste bună pentru cetățeni: Guvernul a eliminat obligația românilor cu mai multe locuri de consum de a depune declarații pe propria răspundere pentru locația la care beneficiază de preț plafonat la energie.

Această decizie de eliminare a declarației vine după ce obligația a generat nemulțumire în rândul oamenilor. În ultima şedință de Guvern din 2022, a fost aprobată o ordonanţă pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023. ”Guvernul a eliminat obligația clienților casnici care au locuri de consum la domiciliu și la reședință de a depune declarații privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat. Vor depune declarații familiile cu minim trei copii, familiile monoparentale și cei care folosesc aparate medicale, pentru a beneficia de tariful cel mai mic la energie, respectiv de 0,68 de lei/kWh. Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023”, se arată în comunicatul publicat de Executiv.

Foto descriptiv. Sursă foto: Stirile Zilei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Transportul public se extinde. Linia 17 pe traseul Pitești – Oarja

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Oarja