Bărbatul care a încercat să jefuiască o bancă din Iași este de negăsit

de | 29.09.2024 00:16 | Național, Eveniment

Bărbatul care a intrat înarmat într-o bancă din Iași, pentru a comite un jaf, nu a fost găsit nici după două zile de căutări.

Nu se ştie încă dacă bărbatul a avut complici şi nici măcar dacă pistolul folosit să-i ameninţe pe angajaţii băncii era sau nu unul real.

Potrivit adevarul.ro, individul a intrat ,joi, într-o sucursală BCR din Iași, deghizat cu mustață și barbă false, cu o geantă de mână, îmbrăcat cu un sacou şi a scos o armă cu care a amenințat angajații care se aflau în sediu și le-a cerut bani.

Înainte de a solicita banii băncii, bărbatul a cerut angajaților să-i predea telefoanele mobile.

A avut ghinion însă, în sediu nu erau bani gheaţă, aşa că bărbatul a fugit cu mâna goală.

Potrivit sursei citate, angajații băncii au anunțat incidentul mai întâi la sediul central din București și abia apoi au dat alarma la poliție.

În seara de 26.09.2024, in jurul orei 18.05, polițiștii din Iași au fost sesizați prin apel 112 de către sediul central al unei unități bancare, despre faptul că, la ora 17:20, într-o sucursală din municipiul Iași, ar fi intrat o persoană necunoscută, deghizată, având asupra sa un obiect ce părea pistol, cu care a amenințat angajații care se aflau în sediu și le-a cerut bani. Persoana nu a sustras nicio sumă de bani și nu a fost rănită nicio persoană. La scurt timp, aceasta a părăsit sediul băncii”, transmit reprezentanții IPJ Iași.

Din fericire, în urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană.

În urma incidentului de la agenția noastră bancară din Iași, niciunul dintre colegii noștri nu a avut de suferit fizic. Viața și siguranța oamenilor noștri sunt cele mai importante pentru noi, mai ales în astfel de momente.

În prezent, cooperăm îndeaproape cu autoritățile competente și oferim tot sprijinul necesar pentru soluționarea cât mai rapidă a acestui caz.

Conform HG 301/2012, butonul de panică se poate acționa numai după ce autorul părăsește locul faptei. La scurt timp după ce agresorul a părăsit sucursala, colegii noștri au înștiințat dispeceratul central al băncii, care a alertat, mai departe, Poliția. Colegii noștri, victimele incidentului, au fost sub stres extrem emoțional și fizic, o reacție normală în astfel de situații.

Ancheta organelor de cercetare este în derulare și am pus la dispoziție toate imaginile și informațiile necesare”, a informat BCR, potrivit sursei citate

După primirea alarmei, zona a fost imediat împânzită de forțele de ordine. Autoritățile au luat amprente din sediul băncii și au preluat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a-l identifica pe suspect și a investiga circumstanțele incidentului.

Foto: observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident grav pe A1: două persoane decedate și una transportată la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Iași | Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

Ultimele articole