A murit scriitorul Dumitru Radu Popescu!

de | 02.01.2023 20:46 | Știri, Eveniment, Județean

Astăzi, luni, 02 ianuarie, s-a stins din viață scriitorul şi academicianul Dumitru Radu Popescu, la vârsta de 87 de ani.

Cumplita veste a fost anunțată pe facebook de scriitorul Radu F. Alexandru.

ACEST ÎNGER TRIST’ … Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. DUMITRU RADU POPESCU (D.R.P.), unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogățit cu o operă monumentală, de o valoare excepțională: proză, teatru, poezie, critică literară. Şi-a trăit viața într-o desăvârșită onestitate. A fost un coleg şi un prieten ireproșabil. Durerea e prea mare şi cuvintele sunt prea sărace pentru a cuteza acum, şi în acest loc, evocarea binemeritată. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să-i dea liniștea de care atât de multă vreme a fost vitregit”, a scris Radu F. Alexandru, pe rețeaua de socializare, potrivit antena3.ro.

Dumitru Radu Popescu s-a născut la data de 19 august 1935, în satul Păuşa din județul Bihor.

Acesta a fost nuvelist, romancier şi dramaturg, el fiind considerat unul dintre cei mai importanți scriitori români ai literaturii contemporane.

Volumul de nuvele şi schițe „Fuga” a reprezentat debutul acestuia în 1958.

 

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Agent de securitate – prins mort de beat în orele de serviciu, în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dumitru Radu