Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe Drumul Național 73, în localitatea Mărăcineni, chiar în apropierea benzinăriei LUKOIL.
Din primele informații, se pare că șoferul unui autoturism care ieșea de pe drumul ce vine dinspre Budeasa nu ar fi acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune cu o dubă aflată în deplasare pe drumul principal.
Potrivit participanților la trafic, în urma incidentului nu s-au înregistrat victime, însă circulația s-a desfășurat cu dificultate în zonă.
Polițiștii vor stabili circumstanțele exacte ale producerii evenimentului rutier.
Situația traficului la nivel național
Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române transmite că, în această dimineață, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită, fie din cauza unor accidente, fie din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
Pe arterele principale – A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN1 Ploiești – Brașov și DN7 Pitești – Sibiu – traficul se desfășoară fluent, în condițiile unui carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori normale de circulație.
O excepție o constituie DN5 Giurgiu – Ruse, la ieșirea din țară, unde traficul este îngreunat din cauza lucrărilor de reparații efectuate pe partea bulgară a Podului Prieteniei. Circulația rutieră în zonă se desfășoară alternativ, pe o singură bandă, fiind reglementată prin semafoare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.
Restricții de circulație în contextul Codului Roșu de caniculă
Tot astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 20:00, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de autostrăzi, drumuri naționale și drumuri expres din județele afectate de Codul Roșu de caniculă: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Buzău.
Exceptate de la aceste restricții vor fi:
- transporturile de persoane;
- transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
- vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
- transporturi funerare;
- transporturi poștale;
- transporturi de echipamente de prim ajutor;
- transporturi pentru distribuire de carburanți;
- transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
- transporturi pentru tractări vehicule avariate;
- transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
- transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
- transporturi apă îmbuteliată;
- transporturi produse provenite din exploatări agricole;
- transporturi militare implicate în exerciții multinaționale;
- produse alimentare diverse.
Recomandări pentru șoferi
Pentru o circulație în siguranță, șoferii sunt sfătuiți următoarele:
– să se informeze foarte bine înainte de a pleca la drum despre condițiile meteorologice din zonele pe care le tranzitează și restricțiile de trafic impuse;
– să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită oprirea în condiții de siguranță;
– să adapteze viteza la condițiile drumului și traficului;
– să se asigure constant, înainte de fiecare manevră și să semnalizeze din timp schimbarea benzii de circulație sau a direcției;
– să evite depășirile periculoase și orice comportament agresiv;
– să adopte o conduită preventivă în trafic, fără a avea preocupări la volan de natură a le distrage atenția de la condus.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro