Accident în Nord! Biciclist lovit de o mașină

de | 11.07.2024 20:32 | Eveniment, Județean

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, în  cartierul piteștean Nord. Din primele informații, șoferul unui autoturism marca Dacia Sandero a lovit un biciclist.

Incidentul a avut loc în parcarea din zona L-uri.

Momentan nu se cunoaște dacă biciclistul a avut nevoie de transport la spital.

Este mersul pe bicicletă  un risc tot mai mare în Argeș?

Vremea bună îi scoate pe biciclişti din casă, dar, în acelaşi timp, a crescut şi numărul de accidente în care ei sunt implicaţi. La fel se întâmplă și în cazul motocicliștilor.

Pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere în care sunt implicați participanții la trafic ce se deplasează pe două roți, polițiștii argeșeni recomandă bicicliștilor următoarele:

  • Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.
  • Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
  •  Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
  • Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

Știre în curs de actualizare.

Foto descriptiv libertatea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Conducerea agresivă sancționată de polițiștii argeșeni! Oltean amendat și lăsat fără permis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dacia | Dacia Sandero