Ce acte ești obligat să ai la tine atunci când mergi cu mașina și ești oprit în trafic

de | 10.10.2024 12:50 | Național, Lifestyle

Înainte de a pleca la drum, toți șoferii trebuie să se asigure că au la ei documentele legale necesare. Chiar și în cazul unui control de rutină, conducătorii auto sunt obligați să prezinte polițiștilor aceste acte, nu sub formă de copie sau în format digital, ci doar în original.

Potrivit realitatea.net, actele obligatorii sunt permisul de conducere, talonul auto (documentul de înmatriculare), asigurarea auto obligatorie (RCA), care poate fi prezentată și în format electronic, și cartea de identitate. De asemenea, în cazul în care transportă bunuri, șoferii trebuie să prezinte documente care să ateste proveniența acestora, cum ar fi bonuri sau facturi de achiziție.

Participanții la trafic sunt obligați ca, la cererea polițistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus”, stabilește ART. 35 (2), din legea 195/2002.

Nerespectarea acestor obligații poate duce la sancțiuni severe. Conform Codului Rutier actualizat, lipsa documentelor obligatorii poate atrage amenzi între 6 și 8 puncte, echivalentul a până la 1.320 de lei.

Așadar, șoferii sunt sfătuiți să verifice întotdeauna că au documentele necesare înainte de a porni la drum.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prevenirea incendiilor în sezonul rece! Sfaturi utile de la pompieri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole