Acțiuni cu caracter educativ-preventive desfășurate de polițiști împreună cu elevii!

de | 14.06.2023 19:21 | Eveniment, Județean, Știri

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat, în cursul zilei de ieri, marți, 13 iunie, activități cu caracter informativ-preventiv, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” și Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” din Pitești, precum și la Școala Gimnazială „Sanda Movilă” din comuna Albota.

La activitățile cu caracter educativ-preventive au fost prezenți și elevii care au participat în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.

Totodată, în acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

La activități au fost prezenți 147 de elevi și 19 cadre didactice.

Tot în cursul zilei de marți, polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, cu elevi ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu din Pitești.

Totodată, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat activități în cadrul proiectului Educația Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, la Gradinita Paradisul Piticilor din Câmpulung.

Astfel, au fost desfășurate activități educativ-preventiv interactive, la care au participat 40 de preșcolari și 4 cadre didactice.

 

Foto descriptiv.

Foto The Student.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Minoră de 15 ani din Pitești – Căutată de polițiști!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albota | Câmpulung Muscel | Pitești

Ultimele articole