Acțiuni ale polițiștilor locali în Pitești! Zeci de pietoni amendați!

de | 19.09.2024 15:40 | Eveniment, Pitești

Polițiștii locali rutieri din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Pitești au desfășurat, pe drumurile publice din municipiul Pitești, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație cauzate de abaterile pietonilor.

pietoni amendati

Aceste acțiuni fac parte din campania de conștientizare „Nu traversa neregulamentar”, care are ca principal scop informarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează prin locuri nepermise.

Vizate în special sunt „punctele negre” unde s-au produs accidente din cauza pietonilor, precum și zonele unde traversarea neregulamentară a pietonilor duce la distrugerea spațiului verde amenajat.

pietoni amendati

Polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.455 de lei pietonilor care nu au respectat normele privind circulația pe drumurile publice.

Aceștia au prezentat de asemenea pietonilor regulile de circulație și au recomandat respectarea acestora.

pietoni amendati

De precizat că acțiunea a vizat, în primul rând, conștientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regulile de circulație, precum și păstrarea integrității spațiului verde.

pietoni amendati

Serviciul Siguranță Rutieră recomandă pietonilor următoarele:

  • să dea dovadă de prudență înaintea oricărei traversări.
  • copiii să fie supravegheați atunci când sunt participanți la traficul rutier
  • părinții să învețe copiii să circule corect, să respecte regulile, marcajele și indicatoarele rutiere, ferindu-i astfel de accidente.
  • să nu dea exemple negative legate de respectarea normelor rutiere.
  • să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea de pietoni) și la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există.
  • să se asigure permanent, chiar și atunci când se află pe trecerea de pietoni, că traversarea se poate face în condiții de siguranță.
  • să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgența existentă la un moment dat.
  • să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament, să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia.
  • să nu traverseze prin spatele mijloacelor de transport în comun atunci când acestea sunt oprite în stație.
  • copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele.

pietoni amendati

Foto: Poliția Locală Pitești

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție piteșteni! Continuă acțiunea de identificare și ridicare a mașinilor abandonate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Poliția Locală Pitești

Ultimele articole