Acțiuni de prevenire a riscului rutier pe Autostrada A1

de | 30.09.2024 14:48 | Județean, Eveniment

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea au desfășurat noi acțiuni pentru prevenirea și combaterea factorilor care contribuie la producerea accidentelor rutiere pe autostrăzi.

În perioada 26-29 septembrie aceștia au organizat o serie de acțiuni menite să prevină incidentele rutiere.

Printre principalele cauze care pun în pericol siguranța în trafic se numără conducerea sub influența alcoolului și viteza excesivă.

Pe parcursul celor trei zile de activități, polițiștii au utilizat echipamente pentru detectarea alcoolului în aerul expirat, precum și aparate pentru identificarea substanțelor psihoactive în organism.

În urma acțiunilor, au fost reținute 9 permise de conducere (6 pentru consum de alcool și 3 pentru depășirea limitei de viteză), iar 3 dosare penale au fost deschise.

Iată câteva exemple transmise de polițiști:

Conducător auto depistat cu viteză excesivă și sub influența substanțelor psihoactive:

Un tânăr de 22 de ani, din județul Argeș, a fost surprins de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 conducând cu 213 km/h pe sensul către Pitești, depășind limita legală cu 83 km/h. În urma testării cu aparatul Drug Test, s-a confirmat prezența unei substanțe psihoactive, astfel că tânărul a fost transportat la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducerea sub influența drogurilor, iar permisul a fost reținut pentru 120 de zile.

Foto descriptiv IPJ Argeș

Tânăr începător prins cu 200 km/h:

Un alt caz a implicat un șofer de 20 de ani din județul Argeș, care a fost surprins conducând cu 200 km/h pe sensul către Pitești. Având permisul de mai puțin de un an, tânărul a fost sancționat conform OUG 195/2002R, iar permisul i-a fost suspendat pentru 120 de zile, fiind eliberată o dovadă fără drept de circulație.

acțiuni politisti pe A1

Foto descriptiv IPJ Argeș

Conducere sub influența alcoolului:

Pe 27 septembrie, polițiștii au identificat un bărbat din Costești, Argeș, conducând pe Autostrada A1 sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o concentrație de alcool peste 0,40 mg/l în aerul expirat, iar bărbatul a fost dus la spital pentru prelevarea probelor biologice. Poliția a întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului, iar dreptul de a conduce a fost suspendat.

Conducere fără drept:

Pe 28 septembrie, un bărbat de 33 de ani din Fieni, Dâmbovița, a fost prins conducând pe autostrada A1, deși avea permisul suspendat. Poliția a deschis un dosar penal pentru conducere fără drept, continuând investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte.

00e70464 4173 4121 a57f 4451e1104e17 - Acțiuni de prevenire a riscului rutier pe Autostrada A1

Foto descriptiv IPJ Argeș

Recomandări ale polițiștilor pentru siguranța pe autostradă:

Se reamintește că pietonii, vehiculele cu tracțiune animală, bicicletele, mopedele, vehiculele cu gabarit sau masă depășită fără autorizație specială și tractoarele nu au voie să circule pe autostradă. De asemenea, este interzisă oprirea sau staționarea pe banda de urgență, cu excepția situațiilor justificate.

La intrarea pe autostradă, șoferii trebuie să cedeze trecerea vehiculelor de pe prima bandă și să respecte toate indicațiile și marcajele rutiere.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru prevenirea și reducerea riscurilor de accidente pe tronsonul de autostradă A1 București – Râmnicu Vâlcea.

 

Foto: IPJ Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sistemul informatic de monitorizare electronică – extins și în Argeș!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1 | București | Dâmbovița | Pitești | Râmnicu Vâlcea | Târgoviște | Vâlcea

Ultimele articole