Activități informativ-preventive la un centru comercial din Pitești

de | 21.07.2024 16:50 | Eveniment, Pitești

Peste 200 de persoane au purtat discuții cu polițiștii în ultimele 4 zile, la un centru comercial din Pitești.

De precizat că mulți dintre partenerii de dialog și-au planificat aceste întâlniri, în avans, datorită prezenței zilnice a polițiștilor argeșeni la aceste activități, precizează IPJ Argeș.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au continuat activitățile informativ-preventive în perioada 17-20 iulie, în zona unui centru comercial din municipiul Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalițății, precum și cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A. Argeș.

Oamenii legii au purtat discuții în special cu tineri în contextul vacanțelor/taberelor/excursiilor în zona litoralului sau în zona montană, precum și al prezenței în zonele de petrecere a timpului liber/festivaluri/petreceri private.

Discuțiile au făcut referire la:

  • riscurile asociate consumului de substanțe ce creează dependență, în special al aspectelor legate de consumul de droguri, al implicațiilor legale și al posibilităților de sprijinire a persoanelor care au deja dependență;
  • prevenirea criminalității din mediul on-line;
  • prevenirea faptelor contra patrimoniului (sub cele două forme: infracțiunile săvârșite prin nesocotirea încrederii și infracțiunile săvârșite prin însușirea pe nedrept).

Cei care au purtat discuții cu polițiștii și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog au putut încerca de asemenea și ochelarii ce simulează percepția vizuală a unei persoane aflate sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive, și au putut afla că persoanele care cad pradă adicțiilor pot beneficia de ajutor, în mod gratuit și confidențial, de la specialiștii Agenției Naționale Antidrog.

Subliniem faptul că activitățile din intervalul de 4 zile au avut ca beneficiari peste 200 de persoane.

 

Foto/Video: IPJ Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro 

M.A.I. rămâne aproape de elevi pentru „VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești