Sebastian Stan, talentatul actor de origine română, a strălucit pe covorul roșu al celei de-a 82-a ediții a Globurilor de Aur, unde a fost răsplătit cu premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie/musical. Performanța sa din „A Different Man”, un film profund și provocator despre acceptarea de sine, a impresionat juriul și publicul, aducându-i o recunoaștere binemeritată. În discursul său emoționant, Sebastian Stan a dedicat premiul familiei sale și celor apropiați.
Noaptea trecută, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, a avut loc cea de-a 82-a ediție a Galei Golden Globes Awards 2025. Evenimentul a celebrat cele mai bune producții de film și televiziune din 2024. Actorul de origine română, Sebastian Stan, a concurat în această categorie cu actorii Jesse Eisenberg („A Real Pain”), Hugh Grant („Heretic”), Gabriel LaBelle („Saturday Night”), Jesse Plemons („Kinds of Kindness”), Glen Powell („Hit Man”). În film, Sebastian Stan joacă rolul lui Edward, un bărbat cu neurofibromatoză, o tulburare genetică ce afectează creșterea celulelor sistemului nervos, în timp ce chipul său este schimbat major. Sătul ca oamenii să își bată joc de înfățișare sa, se hotărăște să apeleze la chirurgia plastică reconstructivă. Mai apoi, acesta devine fascinat de Oswald – interpretat de Adam Pearson, un tânăr care suferă de aceeași afecțiune ca el și care îl interpretează într-o piesă bazată pe fosta sa viață, de dinaintea intervenției chirurgicale.
Actorul le-a mulțumit celor apropiați, oamenilor din echipa sa, publicistului, dar și managerului său, cu care lucrează de 27 de ani, Emily Gerson Saines.
”Ignoranţa şi disconfortul nostru cu privire la handicap şi desfigurare trebuie să înceteze acum. (…) Acesta nu a fost un film uşor de făcut şi nici ”The Apprentice”, celălalt film din care am avut norocul să fac parte şi de care sunt mândru. Acestea sunt subiecte dure, dar aceste filme sunt reale şi sunt necesare, şi nu ne putem teme şi nu putem privi în altă parte”, a spus Sebastian Stan. Mai departe, Sebastian Stan a mai punctat: ”Acest premiu este și pentru mama mea (n.r. Georgeta Orlovschi), care a plecat din România în căutarea unei vieți mai bune și care a făcut totul pentru mine, și pentru tatăl meu vitreg Tony (n.r. Anthony Fruhauf). (…) România, te iubesc”.
Deși în 2023, a fost nominalizat pentru rolul din miniseria TV „Pam & Tommy”, abia în acest an Sebastian Stan a câștigat primul Glob de Aur. De asemenea, pentru evoluţia sa din lungmetrajul „A Different Man”, el a fost recompensat cu premiul de interpretare masculină – Ursul de Argint – la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în 2024. Sebastian Stan, în vârstă de 42 de ani, s-a născut la Constanța și a emigrat alături de mama sa, profesoara de pian Georgeta Orlovschi, în Viena, pe când avea 8 ani. Mai departe la vârsta de doar 10 ani, Sebastian Stan a jucat primul său rol, într-un film numit „71 Fragments of a Chronology of Chance”, regizat de Michael Haneke, iar patru ani mai târziu, el și mama lui s-au mutat în New York.
Iată lista câștigătorilor la CINEMATOGRAFIE: Cel mai bun film – dramă: „The Brutalist”; Cel mai bun film – comedie/musical: „Emilia Perez”; Cel mai bun regizor: Brady Corbet („The Brutalist”); Cel mai bun actor într-un film – dramă: Adrien Brody („The Brutalist”); Cel mai bun actor într-un film – comedie/musical: Sebastian Stan („A Different Man”); Cea mai bună actriţă într-un film – dramă: Fernanda Torres („I’m Still Here”); Cea mai bună actriţă într-un film – comedie/musical: Demi Moore („The Substance”); Cel mai bun actor în rol secundar: Kieran Culkin („A Real Pain”); Cea mai bună actriţă în rol secundar: Zoe Saldana („Emilia Perez”); Cel mai bun scenariu: Peter Straughan („Conclave”); Coloană sonoră: „Challengers” (Trent Reznor şi Atticus Ross); Cel mai bun cântec original: „El Mal” („Emilia Perez”); Cel mai bun film străin: „Emilia Perez” (Franţa); Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Flow”; Performanţă în domeniul cinematografiei şi în box-office: „Wicked”; Premiul onorific Cecil B. DeMille: Viola Davis.
Sursă foto: screenshot TikTok Globen Globes.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: