Măsuri luate după producerea accidentelor de muncă de la la firma Yildiz

de | 14.06.2022 22:52 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

INFORMAȚII NOI

Inspectoratul de Poliție Argeș transmite că în fiecare dintre cele două accidente de muncă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, desfășoară cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

În cauză au fost anunțați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Referitor la ambele situații, se desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentele au avut loc, și luarea măsurilor legale care se impun”, transmit polițiștii argeșeni.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ, 14 iunie

Un accident de muncă a avut loc, marți seara, la o firmă din localitatea Oarja. Din primele informații, se pare că o persoană este rănită, după ce o bârnă de lemn a căzut peste ea.

Un echipaj SMURD se deplasează la fața locului pentru a acorda îngrijiri medicale angajatului.

Din primele informații, persoana ar fi suferit un traumatism cranian, și ar fi pierdut mult sânge.”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

La locul solicitării s-a deplasat în sprijin și un echipaj al SAJ.

Potrivit ultimelor informații, firma la care s-a produs accidentul de muncă este cea a turcilor de la Yildiz Entegre România. Incidentul grav are loc la aproape o săptămână, după ce un alt accident de muncă s-a produs la același operator economic.

În urma cu câteva zile, un bărbat de 35 de ani  a fost  din zona toracelui de o bandă.

În momentul în care a fost preluat de paramedici, omul era în stare de semiconștiență (răspundea la stimuli) și avea mai multe traumatisme.

În urma acestui eveniment nefericit, inspectorii  au declanșat o anchetă privind acest episod extrem de grav. De asemenea, Poliția a deschis  penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vremea face ravagii în Pitești! Stâlp căzut în stradă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | Oarja | SMURD