Le-a luat foc acoperișul casei în mijlocul iernii

de | 11.01.2023 12:17 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural, Știri

Le-a luat foc acoperișul casei în mijlocul iernii

Un apel la 112 anunța, miercuri, izbucnirea unui incendiu la o casă din comuna Băiculești, satul Stejari.

La fața locului au intervinit pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Conform reprezentanților ISU Argeș, a ars fațada casei pe o suprafață de aproximativ 15 mp, dar și acoperișul pe o suprafață de circa 20 mp.

Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

ISU Argeș reamintește cetățenilor să verifice sistemele de încălzire, să curețe coșul sau burlanul de fum și să le izoleze termic față de materialele combustibile.

– NU folosiți sobe cu fisuri/crăpături sau alte mijloace de încălzire defecte și obligatoriu să aibă ușițe la focare/cenușare;
– NU uscați pe sobe materiale combustibile (lemne, rufe sau alte materiale);
– NU supraalimentați sobele și obligatoriu ușița focarelor trebuie închisă, pe cât posibil să nu fie lăsate nesupravegheate. Recomandăm amplasarea unei tăvi metalice pe podea;
– NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori;
– NU depozitați cenușa și jarul nestins în apropierea materialelor combustibile;
– NU lăsați niciodată copii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână.”, transmite ISU Argeș.

Foto descriptiv Debanat.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Pericol pe o stradă din Câmpulung! Pompierii sunt chemați la fața locului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băiculești

Ultimele articole