Reprezentanții Asociaţiei Tierhilfe Hoffnung – Adăpostul de Câini Smeura lansează prin comunicatul remis presei un apel pentru susținerea proiectului ambițios din Argeș. Peste 6.000 de câini își găsesc în prezent refugiu la adăpostul de animale din Smeura, asta deși organizația nu beneficiază de sprijin financiar official. Misiunea organizației rămâne aceea de a salva și proteja animalele, iar apelul la solidaritate și donații devine din ce în ce mai urgent.
”Peste 6.000 de câini își găsesc în prezent refugiu la adăpostul de animale din Smeura din cauza legii din România privind uciderea câinilor străzii. Aceasta înseamnă că, câinii adunaţi de pe stradă sunt prinși și duși la adăposturile municipale pentru animale. „Cu toate că, acestea nu sunt altceva decât centre de ucidere, deoarece animalele sunt ucise acolo după o ședere de două săptămâni dacă nu sunt adoptate”, explică Matthias Schmidt.
Este președinte al organizaţiei Asociatia Tierhilfe Hoffnung – Adapostul de caini de la Smeura. Din 2000, el și echipa sa de activiști pentru protecţia animalelor luptă pentru drepturile câinilor străzii și salvează cât mai mulţi dintre ei. Unii câini sunt norocoși. Ei primesc locuri în adăposturile pentru animale și în organizaţiile partenere pentru animale din Germania și au șansa de a fi adoptaţi acolo.
Cu toate acestea, angajamentul organizaţiei pentru protecţia animalelor, care este recunoscută ca organizaţie non-profit, merge chiar mai departe. Activiștii pentru drepturile animalelor doresc să abordeze problema înmulţirii câinilor de stradă de la rădăcină și au obţinut un proiect model din partea autorităţilor veterinare din ţară: în termen de cinci ani, toţi câinii din judetul Arges vor fi sterilizaţi, vaccinaţi, microcipaţi și înregistraţi. O sarcină herculeană, deoarece este vorba de aproximativ 185.000 de câini. Dar aceasta este singura modalitate de a preveni suferinţa animalelor sub formă de căţei nedoriţi”, potrivit comunicatului remis.
Sterilizarea se efectuează într-un centru de sterilizare și înregistrare special construit și în șase ambulanţe care au fost transformate în clinici mobile pentru sterilizare. Echipa veterinară de la Smeura le folosește pentru a merge în sate, pentru a ajunge la populaţia rurală nemobilă și pentru a menţine pragul de sterilizare cât mai ridicat posibil.
”În calitate de membru al Asociaţiei germane pentru protecţia animalelor, Tierhilfe Hoffnung beneficiază, din fericire, de sprijin în activitatea sa politică, inclusiv din partea secretarului de stat Anette Kramme și a președintelui DLRG Ute Vogt (fosta secretara de stat). Cu toate acestea, organizaţia nu primește niciun sprijin financiar oficial – nici din Germania, nici din România.
Întreaga activitate de bunăstare a animalelor, care include, de asemenea, lecţii de bunăstare a animalelor în școli și campanii educaţionale la scară largă, este finanţată exclusiv din donaţii din partea persoanelor care iubesc animalele. „Pentru a avea grijă de cei peste 6.000 de protejaţi ai noștri și de ambiţiosul proiect model, avem nevoie urgentă de sprijin sub formă de sponsorizări pentru hrană și sterilizare. Costurile imense ne îngrijorează foarte mult lună de lună, dar nu vom renunţa niciodată la speranţele noastre și la lupta pentru animalele aflate în nevoie!” subliniază Matthias Schmidt și adaugă: ”Uciderea fără sens trebuie să înceteze în cele din urmă””, potrivit sursei citate.
Sursă foto: Asociaţiei Tierhilfe Hoffnung – Adăpostul de Câini Smeura.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Reatestarea competenței profesionale a asistenților medicali, modificată și completată