Adolescenta din Călărași găsită fără suflare în camera ei era olimpică

de | 16.10.2024 17:35 | Național, Eveniment, Importante

INFORMAȚII NOI

Adolescenta din Călărași care a fost găsită fără suflare în camera ei a fost o elevă olimpică.

Moartea ei a lăsat în urmă multă tristețe dar și semne de întrebare,.

Oamenii legii continuă cercetările pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. În prezent nu există nicio indicație privind implicarea TikTok în acest caz.

Procurorii neagă ipoteza provocării de pe TikTok, potrivit observatornews.ro.

Nu am eliminat. Ceea ce am spus, până la momentul de ieri, a fost că nu s-a conturat ideea că TikTok-ul ar fi avut vreo treabă în povestea asta. Normal că ancheta nu este definitivă. De aceea noi nu am dat un punct de vedere oficial. Am zis că ce am avut noi, la data de ieri (15.10.2024), nu implica în nici un fel TikTok-ul. Ieri nici nu știam dacă are cont de TikTok. Vă dați seama, în primul rând că necropsia va dura extrem de mult. Cu siguranță se va face o toxicologie, iar acest fapt durează cel puțin un an. Tocmai de aceea nu am dat un punct de vedere, pentru că nu puteam să spun acum, punând cap la cap, efectiv ce a determinat. Repet: la momentul de ieri, noi nici nu știam dacă are cont de TikTok”, a precizat Cornelia Manea, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

ȘTIRE INIȚIALĂ, 14 octombrie, ora 23:15

Tragedie în această seară într-o familie din localitatea Dor Mărunt, județul Călărași. O fată de 15 ani a fost găsita decedată în camera sa.

Se pare că adolescenta că ar fi murit în urma unei provocări TikTok.

Conform primelor informații aceasta se afla singură în încăpere. A fost găsită de familie care a sunat la 112.

În scurt timp la fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță din zona Lehliu Gară, care a început manevrele de resuscitare. În sprijin a venit și un echipaj din Călărași, însoțit de un medic. Aceștia au încercat să o readucă la viață mai bine de o oră însă fără succes, fiind nevoiți să declare decesul.

Oamenii legii urmează să facă verificări și să stabilească circumstanțele care au dus la moartea fetei.

Aceștia vor analiza și dacă a fost sau nu vorba despre o provocare de pe TikTok.

Provocarea respectivă ar fi numită Blackout. Potrivit Wikipedia aceasta este o provocare bazată pe jocul de sufocare, care privează creierul de oxigen. Aceasta a câștigat atenție pe scară largă pe TikTok în anul 2021, în special în rândul copiilor, fiind comparată cu alte provocări online și farse care au vizat exclusiv un public tânăr.

 

Foto: Antena3 CNN

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un fotbalist a salvat viaţa unui oficial, în timpul unui meci

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călărași