ADRIAN TASE – EXCELENȚĂ ÎN CARDIOLOGIE

de | 14.08.2024 09:47 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Pe data de 1 septembrie, conf. univ. dr. Adrian Tase va participa la Congresul Societății Europene de Cardiologie de la Londra, unde va prezenta o lucrare originală. Astfel, numărul de prezențe de top din portofoliul cardiologului argeșean va ajunge la 27, ultimele fiind la precedenta ediție a acestui congres, care s-a desfășurat la Amsterdam vara trecută, și cea de la Kobe, în martie 2024, unde a avut loc al 88-lea Congres al Societății Japoneze de Circulație.

Un medic dedicat profesiei, conectat permanent la ultimele noutăți în domeniu

Congresul ESC Londra va avea loc în perioada 30 august – 2 septembrie 2024.

tase la un congres - ADRIAN TASE – EXCELENȚĂ ÎN CARDIOLOGIE

„Peste mai puțin de o lună, voi participa pentru a 30-a oară la lucrările științifice ale Societății Europene de Cardiologie. Congresul de la Centrul Excel din Londra va aduna fizic circa 20.000 de cardiologi, plus încă pe atât în mediul online. Este o plăcută ocazie de a primi informație medicală de ultimă oră la prima mână, din partea unor somități în materie.”, ne-a declarat medicul Adrian Tase. Acesta ne-a dezvăluit și tema lucrării sale ce va fi diseminată în fața colegilor din plan internațional.

„Pe data de 1 septembrie, voi prezenta lucrarea originală «Could piano music therapy alleviate high sinus rhythm in subjects with controlled hypertension?». Este pentru a opta oară când prezint lucrări la Congresul Societății Europene de Cardiologie și a 24-a oară la cel mai înalt nivel științific medical. Ca fellow ESC voi fi invitat la o întâlnire exclusivistă în Lounge-ul dedicat. De asemenea, se așteaptă lansarea a patru ghiduri actualizate de practică medicală. În expoziția industrială vom vedea medicamente și dispozitive noi și, nu în ultimul rând, acest congres reprezintă un prilej de socializare cu colegii din Europa, și nu numai, având în vedere bogata participare intercontinentală.”, a mai explicat domnia-sa.

În primăvară, medicul argeșean a fost prezent pe arhipelagul nipon, ca participant activ la al 88-lea Congres al Societății Japoneze de Circulație. Domnia-sa a venit de fiecare dată acasă, la pacienții argeșeni, cu noutăți în sfera sa de activitate. La congresul de la Kobe s-a pus accent pe utilizarea și eficiența inteligenței artificiale în cardiologie, dat fiind faptul că cercetătorii japonezi sunt mereu cu un pas înaintea celorlalți.

„În concepția lor însă sistemele robotice preiau o parte dintre activitățile medicilor doar în scopul ca aceștia să își poată permite asumarea și dezvoltarea unor noi responsabilități. În primul rând, IA înseamnă digitalizarea datelor medicale pentru viitorul sănătății cardiovasculare. În al doilea rând, IA se reflectă în aparate ultraperformante, cum sunt pompa Impella și, respectiv, tehnica Pulse Field Ablation. Pompa cardiacă de mici dimensiuni Impella are impact în șocul cardiogenic post-cardiotomie și poate fi introdusă în organism plisată prin tehnica de cateterism cardiac. Ablația Pulse Field este considerată un game changer în domeniul electrofiziologiei, aspectul revoluționar constând în eliminarea efectului termic al procedurii prin înlocuirea fascicului laser cu fasciculul electric. Dialogul dintre organe – Interorgan Cross-Talk, dar și interesul crescând pentru sistemul nervos autonom sunt concepte integrative de fiziologie și patologie care se bazează, în mare parte, pe IA. O sesiune științifică foarte apreciată s-a intitulat «Statusul curent al urgențelor în cardiologie și propuneri pentru rezolvarea optimă a acestora cu focus pe funcțiile vitale». Dintre acestea, se remarcă accelerarea intervenției în stopul cardiac intraspitalicesc. O altă temă de interes este optimizarea utilizării ecocardiografiei la pacienții cu insuficiență cardiacă. Apropo, cardiologii japonezi consideră că ne aflăm în fața unei pandemii de insuficiență cardiacă, pe de o parte din cauza stilului de viață tot mai sedentar, iar pe de altă parte, din pricina detectării tot mai precise a disfuncției ventriculare prin aparatura actuală de mare performanță.”, este sinteza pe care reputatul cardiolog ne-a oferit-o după Congresul din Japonia, unde a avut o participare activă.

„Sesiunea la care mi-am prezentat lucrarea a durat 90 de minute. Nivelul profesional înalt s-a reflectat în prezentările bine structurate și susținute într-un ritm alert, ținuta business, respectarea riguroasă a timpului, discuțiile focusate pe subiect.”, a mai detaliat Adrian Tase.

Cardiologul argeșean are o bogată participare și la evenimentele medicale naționale, cum sunt Congresul Societății Române de Medicină Internă de la Călimănești, Conferința de primăvară a grupurilor de lucru în Cardiologie de la Sibiu, Gala Premiilor de Excelență în Medicină de la Ateneul Român, Zilele Francisc Rainer de la Academia Română, Congresul Național de Cardiologie de la Sinaia.

 Un parcurs profesional ireproșabil

Adrian Tase, MD, PhD, BA, FESC, FACC, FAPSC, este în prezent: conferențiar universitar doctor de medicină internă și farmacologie la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Asistență Medicală; medic primar cardiolog și membru fondator al Unității de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci în stare critică (USTACC) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Dr. Adrian Tase oferă servicii medicale de cardiologie și la Spitalul MedLife din Pitești.

Medicul Adrian Tase prezidează Filiala Argeș a Societății Române de Cardiologie de peste un deceniu cu scopul declarat de a valorifica științific experiența clinică. Pe partea de cercetare, a fost investigator principal în 21 de studii clinice multicentrice internaționale derulate în Spitalul Județean de Urgență Pitești și subinvestigator în alte șase.

În plus, participă la comisii de susținere a tezei de doctorat (32), dar și la comisii de concurs pentru ocuparea posturilor de medic cardiolog în SJUP și alte spitale (12). Este expert în Comisia de Malpraxis a Ministerului Sănătății. Calitățile sale de manager l-au adus pe funcții administrative de conducere ca: director executiv al Direcției de Sănătate Publică Argeș, președinte al Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Local al Primăriei Pitești și evaluator în comisia de granturi a Ministerului Educației și Cercetării.

Conf. univ. dr. Adrian Tase este și membru al Grupului de Lucru de Farmacoterapie Cardiovasculară a Societății Europene de Cardiologie din anul 2005, dar și al Societății Române de Medicină Internă din anul 2003.

Adrian Tase a absolvit Facultatea de Medicină (MD) în anul 1984 la UMF Craiova și a obținut titlul de doctor în medicină (PhD) în anul 2005 la UMF „Carol Davila” București. Dr. Tase și-a completat toate gradele profesionale la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” București. Mai mult, Adrian Tase a mai absolvit Diploma Profesională în Management la Codecs Open University – UK ca Bachelor of Arts în anul 2006 (BA).

Este un adept al învățării și perfecționării continue, așa că a frecventat cursuri de comunicare la European Training Institute din Bruxelles, instituție adiacentă Parlamentului European, în anii 2007 și 2009. Din 2010 este și expert-evaluator al Comisiei Europene în cadrul programelor FP7 Horizons 2020 și, ulterior, la Cardiac post-COVID Syndrome.

Conf. univ. dr. Adrian Tase deține titlurile internaționale de: fellow al Societății Europene de Cardiologie din anul 2007 (FESC), fellow al Colegiului de Cardiologie American din 2009 (FACC), fellow al Societății de Cardiologie Asia Pacific din 2011 (FAPSC), dar și golden member al Asociației Americane a Inimii – American Heart Association (AHA).

Este autor sau coautor a 144 de publicații originale, inclusiv 21 în peer reviews, ultima prezentată în 26 august 2023 la Congresul European de Cardiologie de la Amsterdam. De asemenea, dr. Adrian Tase a susținut până acum peste 500 de conferințe, 110 conferințe de presă, și a acumulat, până în prezent, peste 1.000 de ore expunere TV.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI – singurul spital din județ care asigură asistența medicală completă 24 de ore din 24

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole