Agenții de pază verificați de polițiștii argeșeni

de | 18.06.2024 18:18 | Județean, Importante, Lifestyle

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni specializați, din cadrul compartimentelor Sisteme de securitate,  au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.

De asemenea, la unitățile asigurate cu pază umană, oamenii legii au verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii de pază aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.

Potrivit IPJ Argeș, au fost verificate obiective atât din mediul urban, cât și din cel rural, iar în urma acestor controale polițiștii au aplicat mai multe sancțiuni și au stabilit termene de remediere, în locațiile unde au fost constatate probleme.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 17 iunie, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate au verificat 20 de obiective și peste 25 de agenți de pază.

În urma acestor controale au fost depistate mai multe nereguli, printre acestea numărându-se și neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitatea fizică. Două societăți au fost amendata, una dintre ele nefiind la prima abatere.

Situațiile pentru care au fost aplicate sancțiuni au fost constatate de polițiștii specializați din cadrul Secției 2 Poliție Pitești ambele privind neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitatea fizică. Având în vedere că una dintre societăți nu se afla la prima abatere, într-una dintre situații, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au aplicat o sancțiune în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. 301/2012. fiind stabilite termene pentru remediere.

La toate obiectivele unde au fost constatate nereguli, au fost stabilite termene pentru remedierea deficiențelor, urmând ca polițiștii să revină pentru verificări.

Reamintim că operatorii economici au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, în baza căreia sunt stabilite cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.

De asemenea, conform HG 301/2012, actualizarea planului de pază este obligatorie, cu avizul de specialitate al poliției, oricând se aduc modificări ale suprafeței, topografiei obiectivului, a dispozitivului de pază, a regulilor de acces ori la schimbarea prestatorului de servicii de pază.”, transmite IPJ Argeș

De asemenea, polițiștii argeșeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, deoarece reprezintă un plus de siguranță în cazul furturilor.

Sursa Observatorul Prahovean

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Gest șocant al unui tânăr de 17 ani: A sunat la 112, apoi s-a aruncat în gol de pe o clădire

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești

Ultimele articole