Alertă alimentară! Produs retras de la vânzare din magazinele Lidl

de | 07.03.2024 19:24 | Eveniment, Național

O nouă alertă alimentară a fost emisă de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Este vorba despre un produs retras din magazinele Lidl și anume produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024.

smoothie solevita lidl - Alertă alimentară! Produs retras de la vânzare din magazinele Lidl

Foto: ANSVSA

Potrivit anunțului de rechemare făcut de Lidl și publicat pe site-ul ANSVSA, produsul conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină (micotoxina), o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății și care poate duce la greață, vărsături și indigestie.

Cei care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să meargă în magazinele Lidl pentru a-l returna. Oamenii nu sunt nevoiți să prezinte bonul fiscal pentru a-și primi banii înapoi.

Prin urmare, clienții nu trebuie să consume, sub nicio forma, produsul vizat de această rechemare.
Produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii, a fost vândut de Lidl ROMANIA.Lidl România a reacționat imediat și a retras produsul afectat de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului, va fi, desigur, returnată, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.”,  anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Totodată, Lidl România precizează că alte produse vândute în lanțul de magazine de la producătorul Merba B.V. „nu sunt afectate de această retragere de pe piață”.

Numai produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Alte produse ale
producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG vândute deLidl ROMANIA nu sunt afectate de rechemare.
Molkerei Gropper GmbH & Co. KG își cere scuze pentru neplăcerile cauzate.”, precizează ANSVSA

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dosar penal în loc de permis de conducere! I-a oferit 350 de euro mită polițistului care îl examina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Lidl

Ultimele articole