Alerta cu bombă de la hotelul din Timișoara, unde este cazată și Elena Lasconi, a fost falsă

de | 09.09.2024 20:00 | Național, Eveniment, Importante, Județean

Update 2

A fost descoperit cel care a anunțat că a fost plasată o bombă la hotelul Continental din Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice.

Autoritățile l-au amendat cu 4000 de lei și l-au dus la Clinica Psihiatrică „Eduard Pamfil” pentru evaluare.

Reamintim că, în jurul orei 18:00, bărbatul a sunat la 112 și a spus că un dispozitiv exploziv a fost plasat în hotelul din centrul Timișoarei, apoi a închis telefonul. Hotelul a fost evacuat, iar pompierii, poliția și SRI-ul au efectuat verificări timp de aproximativ două ore, stabilind ulterior că totul a fost o glumă proastă și au început să-l caute pe făptaș.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, fiind identificat apelantul, un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 4000 de lei conform OUG 34/2008 privind apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, bărbatul a fost transportat la Clinica Psihiatrică “Eduard Pamfil” din municipiul Timișoara în vederea efectuării unui control de specialitate„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Update 1

Forțele de intervenție au finalizat verificările la Hotel Continental din Timișoara și au stabilit că amenințarea cu bombă a fost falsă. Polițiștii, jandarmii, pompierii și ofițerii antitero care au intervenit nu au găsit niciun dispozitiv exploziv în incinta hotelului.

În urma verificărilor efectuate nu se confirmă existenţa unei bombe în incinta societăţii comerciale, poliţiştii continuând cercetările specifice pentru identificarea apelantului şi dispunerea măsurilor legale în consecinţă”, a transmis IPJ Timiş.

Știrea inițială

În această după-amiaza, autoritățile din Timișoara  au intrat în alertă după un apel la 112 care a anunțat plasarea unui dispozitiv exploziv la Hotel Continental, situat în centrul orașului. Un bărbat a sunat la numărul de urgență și a declarat că a fost amplasată o bombă în hotel.

În urma apelului, oamenii aflați în interiorul hotelului au fost evacuați urgent, informează Opinia Timișoarei.

Zona a fost rapid izolată, iar echipe de polițiști, pompieri, ambulanțe și lucrători ai Serviciului Român de Informații (SRI) au intervenit pentru a verifica situația.

Azi, in jurul orei 17:11, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că în incinta unei societăți comerciale de pe bulevardul Revoluției din Timișoara ar fi amplasată o bombă.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, precum și pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Echipajele rutiere prezente la fața locului au asigurat perimetrul de siguranță în zonă, fiind evacuate persoanele prezente în incinta societății comerciale pentru desfășurarea operațiunilor specifice.”, a transmis IPJ Timiș

Autoritățile efectuează acum investigații pentru a stabili dacă alarma a fost falsă și pentru a identifica persoana care a făcut apelul. Până la confirmarea situației, zona rămâne sub supraveghere strictă.

Printre persoanele cazate la acest hotel se numără și primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi, însă în momentul în care a fost dată alarma nu se afla în clădire.

Într-un story postat pe Instagram, edilul anunță că este alertă cu bombă la hotelul unde se află cazată împreună cu echipa de campanie USR.

5b3a5848 38fa 44ec 9258 fcd96559b1df - Alerta cu bombă de la hotelul din Timișoara, unde este cazată și Elena Lasconi, a fost falsă

E alarmă cu bombă la hotelul la care sunt cazată în Timișoara, de vineri și până mâine. Eu acum sunt în afara hotelului. Există un coleg care a rămas în camera de hotel și a fost scos de urgență în jurul orei 17:50, iar acum e plin de forțe de ordine. E cel puțin ciudat ce se întâmplă.”, a transmis Elena Lasconi

Foto: Facebook Elena Lasconi

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

MApN: Fragmente de dronă rusească, găsite în apropiere de Periprava

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Lasconi | Timiș | Timișoara

Ultimele articole