Alertă de securitate emisă de Ambasada SUA la Bucureşti

de | 11.10.2024 22:04 | Național, Lifestyle

Ambasada Statelor Unite ale Americii în București a emis vineri o alertă de securitate, îndemnând cetățenii americani să manifeste prudență sporită în apropierea instituțiilor religioase din România în perioada 11-13 octombrie. Această măsură a fost luată în contextul unor amenințări la adresa unor lăcașuri de cult, inclusiv sinagogi, temple și moschei.

Ambasada SUA a fost informată despre ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee în România, în weekendul 11-13 octombrie. Ambasada le cere cetăţenilor SUA să acorde o atenţie sporită în apropierea instituţiilor religioase din România în această perioadă”, se arată în alerta postată, vineri, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

În comunicatul emis, Ambasada recomandă cetățenilor americani să evite instituțiile religioase în acest weekend, să păstreze un profil scăzut și să fie atenți la împrejurimi. De asemenea, s-a subliniat importanța revizuirii planurilor de securitate personale.

Alerta este încadrata la gradul de pericol 1 din 4, pentru care se impun „măsuri normale de precauție”.

Reacţia SRI

Serviciul Român de Informații (SRI) susține nu are date care să ducă la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă.

În prezent, SRI nu are date și informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă. Dar ținând cont totuși de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente și împreună cu toate celelalte structuri și instituții va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate a românilor”, a spus Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră vor intensifica măsurile de securitate în zonele unde se desfășoară ceremonii religioase. MAI va avea efective mărite pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică, cu o atenție deosebită acordată lăcașurilor de cult și locurilor aglomerate.

Autoritățile au făcut apel la cetățeni să raporteze orice activitate suspectă prin intermediul numărului unic de urgență 112 sau prin contactarea echipajelor de intervenție.

Foto descriptiv europafm.ro

Citiți, de asemenea, pe anchteaonline.ro

Transport de lemne cu nereguli! Bărbat din Pietroșani amendat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Ministerul Afacerilor Interne | Serviciul Român de Informații