Alfred Bulai scapă de arestul preventiv și va fi plasat în arest la domiciliu

de | 12.09.2024 19:11 | Național, Eveniment

Alfred Bulai, fost profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), scapă de arestul preventiv și va fi cercetat în arest la domiciliu, transmite antena3.ro. 

Decizia, luată astăzi de Tribunalul București, este definitivă.

Sociologul, în vârstă de 61 de ani, fusese arestat preventiv pentru 30 de zile pe 5 septembrie, de către Judecătoria Sectorului 1, în dosarul în care este acuzat de folosirea funcţiei în scop sexual și agresiune sexuală, însă el a contestat hotărârea.

La o zi după ce a fost arestat, Alfred Bulai a suferit un infarct și a fost transportat la Spitalul Militar. Contestația sa a fost depusă din spital.

Desființează în întregime încheierea contestată și (…) respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în dosarul de urmărire penală nr. 7466/160/P/2024.

În baza art. 227 alin. (2) Cod procedură penală și art. 218 alin. (1) raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, dispune luarea față de inculpatul BULAI ALFRED, a măsurii arestului la domiciliu, care se va executa la domiciliul din București, pe o durată de 23 de zile, de la data de 12.09.2024 până la 04.10.2024, inclusiv”, se arată în documentul instanței de judecată.

Potrivit sursei citate, instanța a anulat arestul preventiv și a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 23 de zile, începând cu 12 septembrie 2024 și până pe 4 octombrie 2024.

Sub această măsură, sociologul trebuie să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi şi libertăți ori de câte ori este chemat și nu are voie să comunice cu victimele și martorii din dosar.

El este acuzat de foste studente că le cerea să se dezbrace, le mângâia și chiar întreținea raporturi sexuale cu unele dintre ele, conform dezvăluirilor site-ului Snoop.ro.

Cercetările în acest caz continuă, iar starea de sănătate a lui Alfred Bulai rămâne sub observație medicală.

Foto: stirileprotv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Poveste emoționantă în Ștefănești: Familie ajutată de „Visuri la Cheie” să își împlinească visul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Spitalul Militar

Ultimele articole