Alin Călinescu, candidat PNL la Primăria Mioveni: ”O CREȘĂ NOUĂ ȘI AFTERSCHOOL LA MIOVENI SUNT PRIORITĂȚILE MELE ÎN MATERIE DE EDUCAȚIE”

de | 15.05.2024 19:25 | Din ediția tipărită, Mioveni, Politic

Mioveniul este un oraș tânăr, un oraș în plină dezvoltare. PNL vine la Primăria Mioveni cu un candidat tânăr, un candidat care înțelege foarte bine care sunt necesitățile unei familii la început de drum. Educația este una dintre prioritățile lui Alin Călinescu, manager al Centrului Cultural Mioveni și candidat la Primăria Mioveni. Pentru acest mandat are trei mari obiective pe care dorește să le bifeze: o creșă nouă, afterschool și investiții în învățământul dual.

Construim o școală nouă în zona blocurilor R, cu o capacitate de 200 de locuri

O problemă cu care se confruntă majoritatea orașelor din România, inclusiv Mioveniul, este deficitul de locuri în creșele de stat, lipsă acută în special în zona blocurilor R.

Familiile tinere din Mioveni se confruntă cu mari dificultăți în a găsi locuri în creșele de stat. Deși s-a construit o nouă creșă acum doi ani, cererea continuă să depășească oferta și în continuare este nevoie de mai multe locuri. Pentru a satisface nevoile comunității noastre în continuă creștere, vom construi o creșă mare, modernă și dotată cu toate cele necesare, cu un număr de 200 de lo- curi disponibile. Accesul la servicii de îngrijire a copiilor mici este esențial pentru familiile tinere, care trebuie să împace îngrijirea copiilor cu programul de muncă. Pentru a duce cât mai repede la sfârșit proiectul noii creșe, vom lucra în strânsă colaborare cu toate părțile implicate. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a îmbunătăți via- ța familiilor tinere din Mioveni și pentru a crea un mediu în care copiii noștri să se dezvolte armonios.”, a declarat Alin Călinescu.

ProgramulȘcoală după școală” în Mioveni: o soluție pentru părinți și elevi

Afterschoolul este deja o necesitate a vremurilor pe care le trăim, iar administrația locală va trebui să se implice în a oferi spații adecvate și tarife care să ia din povara financiară care apasă pe umerii familiilor.

SDS sau «Școala după Școală» este un program de tip afterschool destinat elevilor de toate vârstele, care își propune să ofere sprijin academic, activități recreative și dezvoltare personală într-un mediu sigur și stimulativ. Prima etapă presupune identificarea de surse de finanțare pentru construcția de corpuri suplimentare de clădire în cadrul școlilor participante la program, inclusiv cu săli de masă și săli de lectură. Aceste spații suplimentare le vor oferi elevilor posibilitatea de a învăța și de a-și face temele în timpul programul SDS. Mulți părinți se confruntă cu dificultăți în găsirea unor soluții pentru îngrijirea copiilor în orele de după școală, mai ales că programul de muncă se încheie de obicei după terminarea orelor de școală. SDS va oferi o soluție binevenită pentru acești părinți, care vor fi liniștiți știind că elevii își petrec după-amiezile într-un mediu sigur și stimulativ și că după încheierea programului de afterschool pot petrece timp de calitate cu copiii, fără grija temelor. Să aducem acest program în Mioveni înseamnă o calitate mai bună a vieții pentru copii și familiile lor.”, transmite Alin Călinescu, candidatul PNL pentru Primăria Mioveni.

Dezvoltarea campusului la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini

Vorbim de orașul Dacia, deci era firesc ca o atenție specială să se îndrepte și spre învățământul dual. Alin Călinescu vrea să dezvolte campusul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini. Iată câteva detalii esențiale:

*Este o investiție majoră în educație. Recent a fost aprobat un proiect de finanțare în valoare de 22 de milioane deeuro ce are ca scop diversificarea învățământului. Această investiție va permite construirea unui campus modern și bine dotat pentru Liceul Tehnologic Construcții de Mașini.

*Încheiem un parteneriat cu Universitatea Pitești.

Vom stabili un parteneriat solid cu Centrul Universitar din Pitești, parte a Politehnicii București, ceea ce le va permite elevilor accesul la resurse academice și la expertiză în diverse domenii.

*Ofeste educaționale diversificate. Campusul nou va oferi o serie de programe de învățământ dual și va acoperi o gamă diversă de meserii și specializări. Dorim să pregătim tinerii pentru cerințele actuale și viitoare ale pieței muncii.

*Implicăm și mediul de afaceri. Ne propunem să implicăm mediul de afaceri local în procesul educațional, facilitând stagii de practică, programe de mentorat și colaborări directe între elevi și companii. Astfel, acest parteneriat dintre sistemul public de învățământ și sectorul privat va contribui la formarea unei forțe de muncă bine pregătite și adaptate cerințelor pieței muncii și nevoilor economice locale și regionale.

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Național Liberal, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240015. 

Ziarul Ancheta.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mihai Coteț a cerut REFERENDUM pentru Pădurea Trivale. 87,5% dintre piteșteni vor arie protejată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alin Călinescu | Dacia | Mioveni | Primăria Mioveni | Roma | Trivale

Ultimele articole