Alin Călinescu: Voi continua să susțin proiecte care să mențină Mioveniul pe harta culturală a României

de | 21.05.2024 18:07 | Mioveni, Politic

Astăzi, 21 mai, când se marchează Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, Alin Călinescu, manager al Centrului Cultural Mioveni și candidat PNL la Primăria Mioveni, își susține cu hotărâre pledoaria pentru promovarea culturii, catalogând-o ca esență a ”identității noastre și un patrimoniu nespus de valoros. Prin intermediul culturii ne conectăm cu rădăcinile noastre, ne înțelegem mai bine unii pe alții și construim punți între generații și comunități diverse”. Și pentru că are experiență în organizarea unor festivaluri culturale majore în Mioveni, printre care Analogue Festival, Alin Călinescu este hotărât să susțină proiecte culturale care să ”mențină Mioveniul pe harta culturală a României și să creeze un mediu vibrant, în care fiecare individ să se simtă inspirat și valorificat”.

Sursă foto: Facebook ALin Călinescu.

PNL a venit la Primăria Mioveni cu un candidat tânăr, un candidat care a înțeles importanța culturii în viața și cum aceasta ne modelează comunitatea.

”Vreau să împărtășesc cu voi câteva gânduri despre importanța culturii în viața noastră și cum aceasta ne modelează comunitatea. Ca absolvent de teatru și manager al Centrului Cultural Mioveni de 6 ani, am avut privilegiul să văd, zi de zi, impactul profund pe care arta și cultura îl au asupra fiecăruia dintre noi.

 Cultura nu este un moft sau o simplă distracție – ea este esența identității noastre și un patrimoniu nespus de valoros. Prin intermediul culturii ne conectăm cu rădăcinile noastre, ne înțelegem mai bine unii pe alții și construim punți între generații și comunități diverse. Cultura ne învață empatia, ne stimulează creativitatea și ne oferă perspective noi asupra lumii în care trăim.

În ultimii ani, am avut onoarea de a organiza trei festivaluri culturale majore în Mioveni: Festivalul -Concurs Național de Folclor, unic în România; Festivalul Național de Teatru pentru Copii și Tineret. Ludicus și Analogue Festival. Evenimente care nu doar că au adus bucurie și inspirație pentru mii de participanți și interpreți, dar au și demonstrat puterea unificatoare a artei. Fiecare ediție a fost o sărbătoare a moștenirii și diversității culturale, un prilej de întâlnire pentru artiști locali și internaționali și o oportunitate pentru oameni din comunitatea noastră și din afara ei de a se bucura împreună.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să investim în cultură, să susținem artiștii și să promovăm evenimente care aduc împreună oameni din toate categoriile sociale. Ca viitor primar, voi continua să susțin proiecte culturale care să mențină Mioveniul pe harta culturală a României și să creeze un mediu vibrant, în care fiecare individ să se simtă inspirat și valorificat.

Să celebrăm astăzi cultura, să o prețuim și să ne angajăm să o promovăm în fiecare zi!”, a punctat pe pagina de Facebook, Alin Călinescu, manager al Centrului Cultural Mioveni și candidat PNL la Primăria Mioveni.

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Național Liberal, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240015.

Sursă foto: Facebook Alin Călinescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mihai Coteț: ”Piteștiul înseamnă ACASĂ pentru mine și, ca orice om de bună-credință, vreau ca ACASĂ să ne fie bine”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alin Călinescu | Analogue Festival | Mioveni | Primăria Mioveni

Ultimele articole