Alina Gorghiu: ” La Consiliul JAI lupta împotriva drogurilor a fost primul punct pe ordinea de zi”

de | 11.10.2024 19:44 | Național, Administrație

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, prezentă la Consiliul JAI, de la Luxemburg, subliniază importanța cooperării judiciare între statele membre pentru combaterea traficului de droguri, evidențiind rolul crucial al Rețelei Eurojust. Ministrul a menționat cu entuziasm succesul României în privința justiției, având parte de cel mai bun raport din istoria acestui mecanism în 2024.

Sursă foto: FB Alina Gorghiu.

”Toată Europa știe cât de periculoși sunt traficanții de droguri.

La Consiliul JAI, de la Luxemburg, lupta împotriva drogurilor a fost primul punct pe ordinea de zi. Fără o cooperare judiciară strânsă între statele membre e dificil să prinzi traficanții de droguri. E un lucru bun că Rețeaua Eurojust pentru procurori specializați în combaterea crimei organizate a început să funcționeze din septembrie.

Am discutat și despre înființarea unui Tribunal pentru crimele comise în Ucraina. Consiliul miniștrilor de justiție a fost activ pe tema aceasta. Avem Registrul privind Daunele, avem un angajament clar pentru reconstrucția Ucrainei.

Planul UE pentru combaterea rasismului a fost, de asemenea, pe ordinea de zi. Într-o Europă divizată de propagandă, extremism și neîncredere…discriminarea, rasismul, frica sunt în creștere.

Mulțumesc mult pentru întreaga activitate comisarului european pentru justiție, Didier Reynders. România a primit în 2024 cel mai bun Raport pe Justiție din istoria acestui mecanism!

Mulțumesc pentru tot, E.S. Iulia Matei, reprezentantul permanent al României la UE!”, a punctat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în mesajul postat pe pagina de Facebook. Totodată, ministrul a mai completat că tema traficului de droguri este una extrem de importantă care impune o cooperare europeană în materie judiciară strânsă: ”E rezultatul unor eforturi colosale și faptul ca noi reușim să îl aducem astăzi pe Ciulei Cătălin Teodor, condamnat pentru trafic de minori și trafic de droguri, fugit în Olanda.

Am reușit printr-o cooperare foarte bună cu Olanda să îl aducem înapoi în țară. Va executa în penitenciarul din România o pedeapsa de 7 ani si 4 luni de închisoare.

Repet: trafic de droguri, trafic de minori.”

Sursă foto: FB Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alegerile prezidențiale 2024: Ordinea candidaților pe buletinul de vot, stabilită de BEC

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției | Olanda | Ucraina

Ultimele articole