Alte două incendii de vegetație uscată în Argeș! Pompierii intervin la Mioveni și la Budeasa!

de | 09.08.2024 11:52 | Eveniment, Județean

Pompierii argeșeni intervin în aceste moente pentru localizarea și stingerea a două incendii izbucnite la vegetația uscată, produse în Argeș.
Prima intervenție este în comuna Budeasa, acolo unde arde vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 200 mp iar a 2-a intervenție este în orașul Mioveni, zona Clucereasa, acolo unde incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 500 mp, fără posibilități de propagare. La misiunea de stingere participă și personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

Reamintim faptul că în ultimele 24 de ore salvatorii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a opt incendii, în urma cărora a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 31.400 mp.

Au ars vegetație uscată, mărăciniș, litieră de pădure și deșeuri menajere, arderile necontrolate propagându-se și la acoperișurile a două locuințe.
Mai mult decât atât incendiile au făcut din nou o victimă, o persoană e a suferit arsuri pe mai multe zone ale corpului.
Pentru a reduce numărul tot mai mare al acestor arderi cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
❗ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite;
❗ NU aruncați la întâmplare resturile de țigară;
❗ NU desfășurați activități care pot produce scântei în apropierea zonelor cu vegetație uscată;
❗ Acordați o atenție sporită copiilor pentru prevenirea jocului acestora cu focul, deoarece pot produce incendii.
Nu uitați! Arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice, mai transmit pompierii argeșeni.
Foto: Facebook ISU Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Budeasa | Clucereasa | Mioveni