Alte două persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei: un băiețel de 7 luni și o femeie de 53 de ani

de | 10.07.2024 11:55 | Eveniment, Național

Un număr de 503 de cazuri noi de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în România, transmite Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate de la 01.01.2023 până la data de 07.07.2024, este de 20 538.

Brașovul rămâne în continuare pe primul loc cu cele mai multe cazuri-2099, urmat de municipiul București -1746 și județul Prahova-1260.

În ceea ce privește județul Argeș au fost raportate 1.083 de cazuri, iar două au fost fatale.

rujeola 1 - Alte două persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei: un băiețel de 7 luni și o femeie de 53 de ani rujeola 2 - Alte două persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei: un băiețel de 7 luni și o femeie de 53 de ani

21 de persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei

În acest sezon şi-au pierdut viaţa 21 de persoane din cauza acestei infecţii virale. Cele mai multe decese au avut loc în București-cinci cazuri și Brașov-patru cazuri, urmate de județele Giurgiu(trei cazuri) și Argeș (două cazuri). Și în județele Mureș, Sibiu, Buzău, Constanța, Alba și ialomița a avut loc câte un deces.

Din păcate, cei mici sunt victima preferată a rujeolei, tocmai de aceea medicii recomandă părinților să-și vaccineze copiii. Cea mai recentă victimă din rândul copiilor este un băiețel în vârstă de șapte luni, din județul Alba.

Potrivit INSP, micuțul nu era eligibil pentru vaccinarea cu ROR și suferea de cataractă congenitală.

Nu a fost însă singurul care și-a pierdut viața din cauza rujeolei în ultima săptămână. Și o femeie de 53 de ani, din localitatea Fetești, județul Ialomița, a murit din cauza acestei infecții virale.  Istoricul său de vaccinare nu era cunoscut.

Femeia de 53 de ani suferea de obezitate, diabet zaharat, tabagism și etilism cronic.

Conform raportului Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în perioada 6 decembrie 2023 – 07 iulie 2024, au fost administrate în total 192 851 doze de vaccin ROR, din care 31 811 de doze au fost utilizate pentru copii cu vârste între 9 și 11 luni.

Foto descriptiv .secom.ro

Citiți de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Călinești. Un bărbat s-a înecat cu o bucată de măr şi a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat cu succes de medici

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alba | București | Buzău | Constanța | Giurgiu | Ialomița | Prahova | Sibiu