Bărbat amendat cu 12.000 de lei, după ce a abandonat mai mulţi pui de pisică

de | 07.09.2024 23:26 | Național, Eveniment

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoșani s-a ales cu o amendă usturătoare pentru abandonarea mai multor pui de pisică în zona gării din oraș.

Potrivit news.ro, totul s-a întâmplat în luna august, când a transportat cu mașina mai mulți pui de pisică, într-o zonă cu vegetație din Gara Botoșani. Bărbatul i-a lăsat în locul respectiv, iar apoi a plecat.

Spre ghinionul lui a fost surprins de un trecător și filmat. Ulterior imaginile au ajuns în mediul online, dar și în atenția polițiștilor de la Protecția Animalelor.

Pentru fapta sa, bărbatul de 54 de ani a fost sancționat contravențional cu suma de 12.000 de lei.

În aceeași lună, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale pentru fapte asemănătoare. Valoarea totală a amenzilor a fost de 130.000 de lei.

Sancțiunile au fost date pentru nerespectarea regimului de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, gestionarea câinilor fără stăpân și alte încălcări ale legislației privind protecția animalelor.

Aceste măsuri au scopul de a reduce numărul de animale abandonate pe străzi și de a îmbunătăți calitatea vieții acestora.

Poliţiştii de la Protecţia Animalelor reamintesc că abandonarea animalelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 3.000 şi 12.000 de lei.

Foto descriptiv: Shutterstock

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Intervenție nocturnă a pompierilor argeșeni în Vulturești! Vacă salvată după ce a căzut într-o groapă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Botoșani | Protecția Animalelor

Ultimele articole