Ce amenzi riscă pasagerii care deschid ușile trenului în timpul mersului

de | 12.07.2024 09:50 | Lifestyle, Național

În această perioadă avem parte de temperaturi ridicate, iar în cazul unor trenuri fie nu funcționează sistemele de aer condiționat, fie acestea nu fac față căldurii. Din acest motiv, pasagerii sunt tentați să deschidă ușile trenului pentru a se răcori, dar CFR Călători atrage atenția acestora că astfel de acțiuni se pot solda cu evenimente tragice,

Mai mult decât atât, cei care fac asta riscă amenzi între 250 și 400 lei.

Potrivit CFR Călători, amenzile pot fi aplicate de personalul de tren și/sau de Poliția de Transport Feroviar din prima stație cu oprire a trenului.

În cazul în care persoana care a deschis ușa trenului nu vrea să plătească amenda aplicată de personalul CFR, personalul din tren va solicita ajutorul polițiștilor de la Transport Feroviar.

Ulterior,  contravenientul este dat jos din tren la prima stație, unde este așteptat de polițiști. În acest caz el riscă o contravenție mai mare decât cea pe care ar fi plătit-o în urma întocmirii procesului verbal în tren.

„Pentru o călătorie în condiții cât mai bune și de siguranță, pasagerii sunt rugați să consulte regulamentul pentru călătoria cu trenul. Condițiile generale de transport cu trenurile CFR Călători, precum și anumite reguli de călătorie sunt reglementate prin HG 203/1994”, subliniază CFR.

Foto descriptiv News Bucuresti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident între două mașini la Albota

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albota | CFR Călători