Amenzi în valoare de 37.000 de lei date de ANPC pentru vânzarea de produse din tutun minorilor

de | 31.05.2024 09:39 | Național, Economic

Chioșcuri amendate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru că au vândut țigări minorilor.

Reprezentanții ANPC au comunicat că, în urma unor acțiuni de control la chioșcurile comerciale din București, au identificat operatori economici care au comercializat produse din tutun către minori.

Astfel, echipa aflată în control a observat că reprezentanții operatorilor economici Horeca Băuturi SRL și Carion Press SRL au vândut produse care conțin tutun, unorpersoane ce nu aveau împlinită vârsta de 18 ani, fapt verificat de comisarii ANPC au constatat că persoanele care auachiziționat produsele din tutun sunt minori.”, transmit reprezentanții ANPC

În urma controalelor, echipa de comisari a aplicat amenzi contravenționale în valoare de 37.000 lei și a decis suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile pentru cei doi operatori economici. Pe lângă comercializarea produselor din tutun către minori, echipele de control au constatat și alte încălcări.

Au fost depistate jucării de pluș care imită personaje Disney, pentru care operatorul economic nu a putut furniza documente care să ateste originalitatea acestora, dar și produse nealimentare fără elemente de identificare și caracterizare, produse cosmetice fără a avea eticheta tradusă în limba română și produse din material textil fără traducerea în limba română a compoziției fibroase.

 Produsele copii după mărci consacrate au fost sigilate. De asemenea, au fost retrase definitiv de la comercializare produsele contrafăcute, care au fost sigilate și lăsate în custodia operatorului economic.

 Ca părinte, mă revoltă că, deși este interzisă vânzarea de țigări minorilor, prin lege, că este de notorietate faptul că fumatul este foarte nociv și cauzează probleme grave de sănătate, mai ales în cazul copiilor, există operatori economici care ignoră legea și vând țigări minorilor, fără nici o reținere.

Niciun părinte responsabil nu dorește să-și expună copilul pericolului dependenței de tutun.

De la fumat până la consumul de droguri, este doar un pas, și acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze pe toți, mai ales pe cei care sunt părinții acestor minori” – Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Foto 123Urban

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tentativă de fraudă în numele BCR

 

 

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tentativă de fraudă în numele BCR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | HoReCa

Ultimele articole