Ana-Florina Dumitrescu, președinte ATSA: Doar cu speranță și credință putem trăi frumos și putem transforma o povară într-o binecuvântare!

de | 09.03.2024 20:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

O mamă mută munții când e vorba de copilul său, iar Ana Florina Dumitrescu a dovedit din plin că așa este, luptând atât pentru fiul său cât și pentru alți copii care sunt diagnosticați cu afecțiuni din spectrul autist. Ana-Florina Dumitrescu a pus bazele Asociației Autism, Terapie, Sport și Artă Argeș după ce, ca mamă a unui copil special, a descoperit că nu există foarte multe resurse dedicate micuților cu acest diagnostic.

Rămâne un deschizător de drumuri, ATSA Argeș oferind terapii gratuite copiilor cu afecțiuni din spectrul autist, fiind un real sprijin pentru familiile aflate în această situație. Și nu s-a oprit aici. A elaborat materiale educaționale adaptate pentru copiii cu CES din învățământul de masă și a demarat un proiect pentru construirea și amenajarea unui centru dedicat adulților cu asemenea afecțiuni, o idee născută tot din necesitate.

Aș dori să mulțumesc tuturor oamenilor buni, care ne-au sprijinit în demersurile noastre și cărora le mulțumesc în numele copiilor noștri. Sper să existe mulți astfel de oameni care știu ce înseamnă TOLERANȚA, oameni care își vor învăța propri copii să-i accepte și să-i ajute pe cei aflați în nevoie. Și, nu în ultimul rând, mulțumesc băiatului meu special, MIHAI, datorită căruia am învățat că doar cu speranță și credință putem trăi frumos și putem transforma o povară într-o binecuvântare, nu doar pentru noi, ci și pentru cei din jurul nostru.”, este mesajul pe care Ana-Florina Dumitrescu, președinte ATSA Argeș, îl transmite.

Ana Dumitrescu interior

Femeile se confruntă cu numeroase provocări pentru a reuși să atingă poziții profesionale și sociale de lider sau specialist recunoscut. Care au fost acestea în cazul dumneavoastră?

Femeile se confruntă cu diverse provocări în atingerea pozițiilor profesionale, inclusiv discriminare de gen, discrepanțe salariale, lipsa de acces la oportunități de avansare, stereotipuri de gen și dificultăți în menținerea unui echilibru între viața profesională și cea personală. Aceste obstacole pot fi amplificate în anumite domenii sau culturi.

Parcursul meu profesional a fost îngreunat de dificultatea menținerii unui echilibru între viața profesională și cea personală.

Considerați că egalitatea de gen în domeniul dumneavoastră de activitate a ajuns la deplină maturitate sau mai sunt pași de făcut pentru a atinge acest deziderat? Dacă da, care sunt acești pași?

-În domeniul social în care activez, egalitatea de gen a ajuns la deplină maturitate.

Care au fost cele mai mari avantaje  generate de faptul că sunteți femeie?

-Avantajele de a fi femeie pot varia în funcție de context și de perspectivă, dar unele pot include abilități de comunicare și empatie îmbunătățite, perspective diferite în abordarea problemelor și o capacitate de a aduce diversitate și creativitate în medii de lucru și în alte aspecte ale vieții.

copii atsa - Ana Dumitrescu

Ce ați face diferit în viața dumneavoastră profesională, dacă ați avea oportunitatea de a lua-o de la capăt?

-Dacă aș avea oportunitatea de a începe viața profesională de la capăt, aș aborda lucrurile puțin diferit. Aș explora mai multe domenii și aș investi mai mult timp în dezvoltarea abilităților mele, căutând să învăț din experiențele trecute. Aș investi mai mult în oameni, pentru că oamenii merită acest lucru.

Femeile puternice sunt automotivate. Considerați acest enunț o realitate sau ați avut nevoie – de-a lungul experiențelor dumneavoastră – și de alte tipuri de suport pentru a putea reuși?

– Da, mulți consideră că femeile puternice sunt adesea automotivate. Ele pot fi motivate de pasiunea pentru cariera lor, de dorința de a-și atinge obiectivele personale și profesionale, și de dorința de a se autodepăși. Automotivarea poate fi un factor important în depășirea obstacolelor și în atingerea succesului în diverse domenii.

Ce reprezentantă a sexului frumos admirați și de ce?

Admir multe reprezentante ale sexului frumos, dar pe doamna Olimpia Doru o admir cel mai mult.

Olimpia doru ATSA

Când un copil este diagnosticat cu autism, adesea, părinții se străduiesc din răsputeri sa găsească servicii potrivite, doctori, grădinițe, școli și terapeuți.

Ceea ce nu anticipăm niciodată este că relațiile cu prietenii, familia și vecinii se schimbă. Dintre aceștia, unii rămân aproape de noi, făcând tot posibilul să ne ajute, să NE SPRIJINE CAUZA PENTRU CARE MILITĂM. Un astfel de OM este OLIMPIA DORU, care este alături de mine, de Asociația mea, de mulți ani! Mulțumim, Olimpia, pentru tot!

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Spectacolul caritabil ” Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”. Paula Seling va cânta pentru copiii cu autism

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ana-Florina Dumitrescu

Ultimele articole