Andreea Gheordunescu asigură managementul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, o unitate sanitară care, în ultimii ani, a traversat un amplu proces de modernizare, asigurând îngrijiri medicale pentru aproximativ 100.000 de locuitori.
Este specialistă în drept, s-a perfecționat în managementul spitalicesc în 2002 și a preluat conducerea spitalului, contribuind activ și eficient la transformarea acestei unități sanitare. În ultimii ani, aceasta a inițiat programe inovatoare pentru prevenția sănătății, cu un impact notabil asupra comunității.
Oamenii au nevoie de repere stabile, de lideri care nu oscilează în funcție de context
Într-o societate care trece prin transformări rapide, managerul Andreea Gheordunescu reușește să construiască încredere și stabilitate prin consecvență, transparență și implicare activă.
Este esențial să ai principii clare, să fii corect și să oferi rezultate concrete. Oamenii au nevoie de repere stabile, de lideri care nu oscilează în funcție de context, ci care își asumă responsabilități și merg înainte cu determinare. Stabilitatea nu înseamnă rigiditate, ci capacitatea de a rămâne ferm pe direcția corectă, indiferent de schimbările din jur”, explică doamna.
În România există sprijin pentru tinerii profesioniști, iar în multe domenii suportul este suficient, însă nu poate înlocui implicarea personală, opinează managerul de la Spitalul Curtea de Argeș. Tinerii trebuie să fie activi, să nu asiste pasiv la ceea ce îi înconjoară și îi deranjează.
Tot mai mulți tineri care ajung în funcții de conducere, având oportunitatea de a demonstra ce pot face
Oportunitățile apar pentru cei care sunt dispuși să le caute și să se implice, să își asume responsabilități și să demonstreze că pot aduce plus valoare. Schimbarea nu vine doar din exterior, ci și din atitudinea fiecăruia”, completează Andreea Gheordunescu.
Educația, formarea continuă și adaptabilitatea sunt esențiale în lupta pentru succes, iar într-o lume aflată în continuă schimbare este obligatoriu să înveți constant și să te adaptezi pentru a putea face față noilor provocări, crede managerul.
Doar prin educație și perfecționare continuă poți avea acces la oportunități reale și poți evolua profesional și personal”, afirmă aceasta.
Andreea Gheordunescu este de părere că tinerii din generația domniei sale au mai multe șanse de reușită comparativ cu generațiile anterioare. O explicație a acestei realități ar fi accesul la tehnologie și la informație în timp real, care permite o dezvoltare mai rapidă și luarea unor decizii mai bine informate.
În plus, vedem tot mai mulți tineri care ajung în funcții de conducere sau în poziții-cheie, având astfel oportunitatea de a demonstra ce pot face și de a arăta că sunt pregătiți să preia responsabilități majore”, completează aceasta.
În ceea ce privește viziunea domniei sale pentru viitorul județului Argeș în domeniul sănătății, afirmă că este legată de consolidarea colaborării dintre unitățile sanitare, pentru a îmbunătăți serviciile oferite cetățenilor.
O astfel de rețea medicală înseamnă acces mai rapid la tratamente, utilizarea eficientă a resurselor și un sistem de sănătate adaptat permanent nevoilor comunității. Prin comunicare și implicare, putem crea un mediu în care fiecare pacient să beneficieze de cele mai bune soluții disponibile”, explică managerul.
***
Această prezentare este parte a proiectului Next Generation – un proiect editorial Ancheta dedicat prezentării personalităților care reflectă cel mai bine reușita noii generații de specialiști, antreprenori, oameni politici și manageri publici din județul Argeș.
Ne propunem, prin acest proiect, să promovăm exemple de bună practică, mesaje și analize ale celor care au reușit în domeniul lor, pentru a încuraja dezvoltarea de competențe, încrederea tinerilor într-un viitor bun în România și repere de succes pentru toate domeniile esențiale din viața societății argeșene.