Angajații cu vechime de cel puțin doi ani vor avea salarii majorate

de | 21.02.2023 20:35 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Angajații cu vechime de cel puțin doi ani vor avea salarii majorate

Potrivit Codului Muncii, angajații cu o vechime de cel puțin doi ani vor avea salariile majorate, în cazul în care acestea sunt stabilite la nivelul minim.

Noua prevedere a fost introdusă în anul 2021, iar perioada de 24 de luni este calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (…) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile (…) se aplică și pentru salariatul plătit cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă, perioada de maxim 24 de luni fiind calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022”, se arată în Codul Muncii.

Prin urmare, efectele prevederii vor fi vizibile în 2024, atunci când companiile vor fi obligate să majoreze salariile angajaților la un nivel superior salariului minim pe economie.

Măsura va fi valabilă atât pentru lucrărtorii cu contracte încheiate recent, dar și pentru cei cu contracte aflate în derulare.

Foto Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lista unităților de învățământ cu risc seismic. Iată ce a decis Guvernul

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: