Ansamblul Atelierul de Joc Popular din Sălaj revine la Festivalul-Concurs Național de Folclor „Mioveni” 2024

de | 23.07.2024 20:21 | Lifestyle, Mioveni

Festivalul-Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția a V-a!

festival folclor Mioveni
Pe scena din Mioveni se vor întrece pentru a obține Trofeul Festivalului, cele opt ansambluri rămase în concurs în urma preselecției.

Ansamblurile vor concura în perioada 2-4 august 2024.

Centrul Cultural Mioveni și-a propus ca rând pe rând, să ne facă cunoștință cu ansamblurile participante iar astăzi este rândul dansatorilor din Sălaj și anume ATELIERUL DE JOC POPULAR.

folclor Mioveni

Reprezentanții Centrului Cultural Mioveni transmit că începând cu anul 2020, la nivelul județului Sălaj a fost dat startul unor ateliere de jocuri și obiceiuri populare, destinate tuturor categoriilor de persoane, fără limită de vârstă, cu scopul de a aduce în atenția acestora jocurile, obiceiurile populare reprezentative județului Sălaj și nu numai. Acest fapt a dus și la înființarea Asociației Atelierul de Joc Popular.
De precizat că ansamblul este format exclusiv din cursanții acestor ateliere, organizate de către instructorul coregraf în joc popular Gabriel Marius Boticaș, care este și inițiatorul și coordonatorul ansamblului de amatori „Atelierul de Joc Popular” .
Încă din anul 2022 Asociația a devenit partener al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj iar de la înființare și până în prezent ansamblul a participat la nenumărate festivaluri în județul Sălaj, în țară dar și în străinătate.

Ne definim prin joc, prin dorința de a învăța, de a cunoaște și trăi bucuria jocului popular românesc.”, a transmis instructorul coregraf: Gabriel Boticaș.

Foto: Facebook Centrul Cultural Mioveni

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

8 grupuri vor concura la Festivalul-Concurs Național de Folclor ”Mioveni”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Mioveni | Mioveni | Sălaj