ANSVSA anunță că mai sunt active 24 de focare de pesta rumegătoarelor mici

de | 27.09.2024 14:11 | Național, Lifestyle

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că, în această săptămână, alte trei focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) au fost stinse în județul Tulcea.

Astfel, în prezent, în țara noastră mai sunt active  24 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM), dintre care 7 focare în județul Timiș și 17 focare în județul Tulcea.

Măsurile stricte de control și eradicare a PRM, stabilite prin ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân în vigoare pentru a preveni noi răspândiri ale bolii.

ANSVSA colaborează strâns cu crescătorii de animale și transportatori pentru a asigura implementarea corectă a acestor măsuri și pentru a preveni focare secundare, care pot apărea din cauza transporturilor ilegale de animale.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%.

foto descriptiv: Pexels

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Corbeni: Tânăr de 25 de ani, prins conducând cu un permis fals

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA | Corbeni | Sulina | Tulcea