Apel către posesorii de animale de companie: respectați prevederile legale privind igiena, pe domeniul public!

de | 13.05.2024 16:05 | Administrație, Pitești

Administrația locală din Pitești a lansat un apel către către posesorii de animale de companie solicitându-le să respecte prevederile legale privind igiena. În perioada 7 – 12 mai 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat acțiuni în municipiul Pitești pentru depistarea și sancționarea posesorilor de câini care nu curăță excrementele lăsate de animalele lor. Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 283, au fost aplicate, în total, 18 sancțiuni contravenționale, în valoare cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, celor care nu au respectat normele de igienă menționate mai sus.

Sursă foto: Facebook Primăria M;Unicipiului Pitesti

”Polițiștii locali fac apel către posesorii de câini din municipiu să fie responsabili și să dețină asupra lor, atunci când îi scot la plimbare, pungi, mănuși și, eventual, o lopățică. Pe lângă faptul că sunt neplăcute atât vizual, cât și din punct de vedere al curățeniei pe domeniul public, excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați regulat”, transmit reprezentanții administrației locale din Pitești.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De la ITM Argeș. Cine plătește pentru serviciile medicale la angajare?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole