Apele Române continuă intervenţiile în zonele vulnerabile

de | 28.09.2024 13:02 | Național, Eveniment

Administrația Națională Apele Române a anunțat, astăzi, că se continuă intervenţiile în zonele vulnerabile și se construiesc  diguri provizorii pentru a preveni inundațiile cauzate de creșterea debitului Dunării.

Digurile sunt ridicate până la cotele prognozate, de 9500 mc/s, pentru a proteja împotriva unei posibile breșe.

Intervenim cu forţele proprii în zonele vulnerabile! Apele Romane Buzau-Ialomita prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi continuă construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă, menite să stopeze pătrunderea apelor în cazul apariţiei unor breşe”, a transmis Administraţia Naţională Apele Române.

Conform Administrației Naționale Apele Române, Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași din cadrul Apelor Române Buzău-Ialomița continuă să amplaseze saci geocontaineri pe o lungime de 350 de metri în zona Baital, pe brațul Borcea, unde se montează peste 400 de saci. În zona Ciocănești, pe o lungime de 150 de metri, au fost deja montați 180 de saci.

Digurile provizorii vor fi ridicate până la cotele prognozate ale Dunării, iar dacă situația o va impune, linia de apărare va fi înălțată suplimentar.

În prezent, debitul Dunării este de 7300 mc/s, dar se estimează o creștere până la 8000 mc/s în următoarele zile.

Specialiștii avertizează că, în aval de Turnu Măgurele, debitele Dunării pot ajunge între 9200 și 9500 mc/s, în contextul ploilor abundente care afectează întreaga țară până luni, unele zone fiind sub cod portocaliu de precipitații.

Foto: Facebook Apele Române

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Adolescentul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova, condamnat la 15 ani de închisoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apele Române | Brațul Borcea | Buzău | Călărași | Craiova | Ialomița

Ultimele articole