Administrația Națională Apele Române a anunțat, astăzi, că se continuă intervenţiile în zonele vulnerabile și se construiesc diguri provizorii pentru a preveni inundațiile cauzate de creșterea debitului Dunării.
Digurile sunt ridicate până la cotele prognozate, de 9500 mc/s, pentru a proteja împotriva unei posibile breșe.
Intervenim cu forţele proprii în zonele vulnerabile! Apele Romane Buzau-Ialomita prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi continuă construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă, menite să stopeze pătrunderea apelor în cazul apariţiei unor breşe”, a transmis Administraţia Naţională Apele Române.
Conform Administrației Naționale Apele Române, Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași din cadrul Apelor Române Buzău-Ialomița continuă să amplaseze saci geocontaineri pe o lungime de 350 de metri în zona Baital, pe brațul Borcea, unde se montează peste 400 de saci. În zona Ciocănești, pe o lungime de 150 de metri, au fost deja montați 180 de saci.
Digurile provizorii vor fi ridicate până la cotele prognozate ale Dunării, iar dacă situația o va impune, linia de apărare va fi înălțată suplimentar.
În prezent, debitul Dunării este de 7300 mc/s, dar se estimează o creștere până la 8000 mc/s în următoarele zile.
Specialiștii avertizează că, în aval de Turnu Măgurele, debitele Dunării pot ajunge între 9200 și 9500 mc/s, în contextul ploilor abundente care afectează întreaga țară până luni, unele zone fiind sub cod portocaliu de precipitații.
Foto: Facebook Apele Române
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro