Aproape 350 de amenzi au fost date de polițiștii argeșeni în doar 24 de ore.

de | 07.10.2024 14:34 | Județean, Eveniment

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Polițiștii rutieri au acționat împreună cu structurile de ordine publică, în 53 de filtre rutiere, fiind efectuate 541 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 346 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 69.000 de lei. De asemenea, ei au reținut 21 de permise de conducere și au retras 39 de certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Argeș, din totalul abaterilor rutiere constatate de polițiști, 98 au fost legate de depășirea limitei legale de viteză. Dintre acestea, 8 au implicat depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h, abateri considerate deosebit de periculoase și care au dus la reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

În plus, au fost constatate 6 cazuri de conducere sub influența alcoolului, valoarea alcoolemiei fiind sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce atrage răspunderea contravențională. Într-un alt caz, o alcoolemie de 0,56 mg/l a dus la întocmirea unui dosar penal.

În toate cazurile de conducere sub influența alcoolului, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere, interzicând dreptul de a circula începând de la momentul constatării abaterii.

foto descriptiv monitorulbt.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție în trafic! Un transport agabaritic va trece prin Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole