Peste 1.300 de persoane date dispărute, depistate de polițiști în luna mai

de | 16.06.2024 13:05 | Național, Lifestyle

România are din ce în ce mai multe cazuri de copii dispăruți de acasă. Autoritățile atrag atenția că, numai în luna mai, au fost semnalate aproape 850 de cazuri la Poliție.

Mulți dintre minori pleacă voluntar de acasă sau din centrele de plasament, iar unii dintre ei de mai multe ori. Majoritatea sunt găsiți în primele ore de la dispariție.

Potrivit Poliției Române, în perioada 01-31 mai, în urma activităților desfășurate de către polițiștii de investigații criminale, au fost depistate 1.313 de persoane dispărute, 849 fiind minore.

Poliţiştii au depistat, de asemenea, 16 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, iar pentru șapte dintre acestea au fost dispuse sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.

Potrivit sursei citate, în aceeași perioadă a fost clarificată situația a 316 persoane urmărite la nivel național.

Dintre acestea, 255 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 36 mandate, de arestare preventivă.

Foto descriptiv presasm.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident la Lunca Corbului: S-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina în șanțul de beton de marginea drumului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole