Arestat pentru trafic de persoane. Loverboy-ul a fost reținut pentru 30 de zile

de | 12.09.2024 14:08 | Județean, Eveniment

Marți, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Pitești au reținut un inculpat cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism. Conform anchetelor, acesta a recrutat victime prin metoda „loverboy”, obligându-le să practice prostituția în Germania și Elveția. În urma perchezițiilor, au fost confiscate sume de bani și alte dovezi, iar pe 11 septembrie, Tribunalul Argeș a decis arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursă foto: diicot.ro/

Astfel, potrivit comunicatului celor de la DIICOT, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că,  în martie 2022,  prin inducere în eroare, (folosind metoda „loverboy”) inculpatul a recrutat o persoană vătămată majoră pe care, în perioada 2022- 09.09.2024, a transportat-o și adăpostit-o în diverse locații din Germania și Elveția, obligând-o să practice prostituția. Sumele de bani obținute de victimă din activitatea infracțională au fost însușite integral de inculpat.

”Cercetările efectuate au mai relevat și faptul că, în luna februarie 2024, tot în scopul exploatării sexuale, inculpatul a recrutat o altă persoană vătămată în vârstă de 18 ani și folosind același mod de operare (simularea unor sentimente de iubire) a determinat-o să practice prostituția pe teritoriul Germaniei , însușindu-și integral sumele de bani obținute de  victimă.

În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate sume de bani,  înscrisuri, precum și alte mijloace de probă”, se arată în comunicatul citat.

Miercuri, pe 11 septembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile. Victimele au beneficiat de măsuri de sprijin și protecție asigurate de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Totodată, potrivit sursei citate, activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane. De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Argeș. În ceea ce privește suportul de specialitate, acesta a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, potrivit comunicatului citat.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu si diicot.ro/

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă schemă de fraudă circulă pe internet – ”Card de transport public Pitești”. Autoritățile vă îndeamnă să nu vă lăsați păcăliți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | DIICOT | Elveția | Germania | Pitești

Ultimele articole