ARGEȘ. Activități preventive cu prilejul Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri

de | 27.06.2024 14:55 | Județean, Eveniment

Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri este marcată la nivel mondial în fiecare an la data de 26 iunie.

Ăn acest context polițiștii argeșeni au marcat această zi, prin întâlniri cu tinerii.

„În acest an, această zi a reprezentat un apel la creşterea gradului de conştientizare – creşterea înţelegerii eficacităţii şi rentabilităţii unor strategii de prevenire bazate pe dovezi, subliniind impactul acestora asupra atenuării daunelor aduse de consumul de droguri, sub sloganul Datele sunt clare – investiți în prevenire!

Instituțiile responsabile din județul Argeș se alătură campaniei naționale militând pentru protejarea dreptului la sănătate pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru copii și tineri, pentru persoanele care consumă droguri și pentru persoanele care au nevoie de servicii de asistență integrată în adicții”, au transmis polițiștii argeșeni.

Miercuri, 26 iunie polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Argeș, au fost prezenți în Argeș Mall, unde au desfășurat activități de consiliere și de prevenire a consumului de droguri.

activitati politisti arges

Tinerii prezenți în locație au fost informați cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul. Mai mult decât atât, pentru a fi mai convingători cu privire la efectele consumului de alcool, polițiștii le-au ,,oferit,, tinerilor starea de beție prin experiența purtării ochelarilor care simulează starea de ebrietate.

Totodată au fost diseminate o serie de materiale informative.

 

Foto: IPJ Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

(Video) Argeș – Percheziții domiciliare la Bascov și Merișani!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Argeș Mall | Bascov | Uiasca | Valea Ursului

Ultimele articole