PNL Argeș anunță victorie pentru protejarea Pădurii Trivale: Decizia Curții de Apel Pitești anulează încercările de blocare a declarării pădurii ca arie protejată

de | 11.09.2024 17:00 | Județean, Politic

Într-un comunicat de presă transmis ca urmare a sentinței Curții de Apel emisă ieri, reprezentanții PNL Argeș anunță:

”PNL Argeș anunță victoria împotriva intereselor PSD de a ciopârți Pădurea Trivale pentru interese imobiliare. Locuitorii din Pitești și Argeș au câștigat astăzi  o luptă crucială pentru protejarea Pădurii Trivale. Curtea de Apel Pitești a anulat definitiv și irevocabil decizia Consiliului Local dominat de majoritatea PSD, prin care se încerca împiedicarea declarării pădurii ca arie protejată. Acest demers este cu atât mai important cu cât Mihai Coteț, președintele PNL Pitești și candidat la alegerile parlamentare, a fost inițiatorul strângerii de semnături de la piteșteni pentru protejarea Pădurii Trival. Tot Mihai a fost avanpostul protestelor organizate în fața Primăriei unde sute de piteșteni s-au strâns pentru a demonstra autorităților că Pădurea Trivale trebuie să fie arie protejată.

Decizia reprezintă un pas important în fața unor interese imobiliare care amenințau să transforme Pădurea Trivale într-o „pădure parc”, deschizând astfel calea pentru retrocedări și defrișări în beneficiul unor dezvoltatori imobiliari. Instituția Prefectului a atacat decizia Consiliului Local  condus de majoritatea PSD și instanța a oferit astăzi o sentință definitivă pentru care PNL Argeș a lucrat pentru a-i asigura pe toți argeșenii că patrimoniul verde va fi conservat pentru generațiile viitoare.

„Am luptat și am câștigat! Protestele, petițiile și implicarea comunității au avut succes. Este o victorie nu doar pentru ecologie, ci pentru toți argeșenii care s-au opus planurilor de distrugere a pădurii”, a declarat Mihai Coteț, unul dintre liderii mișcării de protejare a Trivalei.

Această hotărâre judecătorească vine după o lungă perioadă în care administrația locală, dominată de PSD, a ignorat protestele și semnăturile cetățenilor, dovedind că interesele financiare au fost prioritare în fața protejării mediului și a intereselor comunității.

”Justiția a făcut dreptate, oprind planurile imobiliare pe care PSD le susținea. Voi continua să lupt pentru ca Guvernul să adopte Hotărârea prin care Pădurea Trivale să fie declarată oficial arie protejată, asigurând astfel protecția sa pe termen lung”, a adăugat Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

.Acest moment marchează un pas important pentru conservarea Pădurii Trivale și reprezintă o victorie a cetățenilor împotriva intereselor speculative”.

Vă reamintim că ieri Curtea de Apel, într-o sentință definitivă, a decis că stabilirea statutului Pădurii Trivale (între arie protejată și pădure parc) trebuie să se facă la nivel de Consiliul Local Pitești cu 2/3 din voturile exprimate. Aceasta presupune reluarea întregii procedurii de vot la nivel de CL Pitești.

Foto descriptiv. Sursă foto: ediția tiparita

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu, aproape de comunitatea din Tufanu: ”I-am rugat, orice ar fi, să nu abandoneze școala”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole